YS og NHO klarte ikke å komme til enighet til tross for 17 timers mekling på overtid. Dermed blir det streik i flere Schibsted-bedrifter. Det er særlig de fagorganiserte i Parat som nå tas ut i streik og dette kan være ansatte innenfor salg og marked, IT, administrasjon, innholdsmarkedsføring, utvikling, medieanalyse, distribusjon og produksjon.

- Det er en del på produkt og teknologi og selskaper som VG, Schibsted Partnerstudio og Distribution og Innovation og enkelte støttefunksjoner på hovedkontoret. Det er et ganske bredt uttak, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vormeland Salte i Schibsted.  

Les også: Brudd i lønnsforhandlingene - Schibsted rammes av streiken

Totalt så er det 1.441 fagorganiserte ved en rekke bedrifter går ut i streik fra arbeidstidens begynnelse mandag 17. april. Fredag tas ytterligere 460 medlemmer ut i konflikt.

- Dette var de som de som var i det første streikuttaket og vi rammes av streiken i den forstand at ansatte ikke kommer på jobb og for gjort arbeidet sitt. Vårt mål er imidlertid at så lenge streiken varer så skal ikke kunder og brukere rammes av dette. Så erkjenner vi samtidig at streik er et lovlig virkemiddel og at det er arbeidstagerorganisasjonen som tar ut uttaket og det forholder vi oss til, sier han til Kampanje. 

- Er det leit det som nå skjer?

- Det er en fryktelig kjedelig situasjon som vi selvfølgelig gjerne skulle vært foruten. Det som skal til nå, er at partene kommer til en løsning og det håper vi at de gjør raskt.

- Dere er trygge på at kundene ikke kommer til å merke dette?

- Vi har store håp om at vi ikke skal merke det utenfor våre kontorer. Men det er samtidig mange funksjoner som det vil være smertefullt å være foruten over tid. Så har vi også jobbet og forberedet oss godt siden uttaket, sier Vormeland Salte.

Et av de største miljøene er Schibsted Partnerstudio som har rundt 50 ansatte som organiserte i Parat. 

- Det er beklagelig at partene ikke har kommet til enighet. Det betyr at 47 medlemmer tas ut i streik i Schibsted Partnerstudio. YS har krevd økt kjøpekraft for medlemmene. Den rekordhøye prisveksten sammen med økte renter, har rammet alle. Derfor må kjøpekraften styrkes, sier Nora Evensmo Hvistendahl, hovedtillitsvalgt i Schibsted Partnerstudio.

Streiken som starter til uken rammer ikke nyhetsproduksjonen i noen av Schibsted-avisene ettersom ingen journalister rammes av streiken. Først senere i vår skal også journalistforbundet forhandle lønn med Mediebedriftenes Landsforening (MBL).