Lørdag var det duket for NRKs store id-feiring «Festen etter fasten». Programmet har i siden oppstarten i 2020 vært ledet av Rima Iraki som har hatt nye med-programledere hvert år.

I år var det imidlertid duket for en ny programlederduo da Bahare Viken og Cengiz Al lørdag loset seerne gjennom festsendingen.

Men selv med ny duo på skjermen forsvant det seere fra sendingen sammenlignet med fjoråret. I fjor fulgte totalt 192.000 seere programmet, mens i år er det en liten nedgang til 185.000 seere totalt. Seertallet teller både nettvisninger og fjernsyn.

Dette er det laveste seertallet «Festen etter Fasten» noensinne har registrert. Da første sending gikk på lufta i 2020 fulgte 302.000 seere feiringen. I 2021 så 232.000 seere på programmet.

Underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen, er imidlertid fornøyd med hvordan programmet leverer.

- Seertallene ligger omtrent som i fjor. Så de var som forventet og helt fint. Dette er jo ikke så høye lørdags-tall, men dette er et viktig program som er litt større enn seg selv. Så vi er veldig fornøyde med «Festen etter Fasten» i år, skriver Halvorsen i en SMS til Kampanje.

Det er ikke bare seertallene som har falt. Det har også antall henvendelser til Kringkastingsrådet om programmet gjort.

Første gang NRK ryddet sendeskjemaet for id-feiringen kom det inn 257 klager til rådet. Så langt i år har det bare kommet inn seks klager, opplyser sekretær Erik Skarrud til Kampanje.