Saken oppdateres. 

Alexandra Beverfjord går inn i en ny stilling som konserndirektør for medier i Aller Media og lar nyhetsredaktør Frode Hansen bli ny sjefredaktør for avisen. 

- Aller Media har store ambisjoner fremover om å styrke våre digitale posisjoner, og Alexandra Beverfjord skal lede dette arbeidet. Hun får nå det overordnede ansvaret for alle redaksjonelle merkevarer i konsernet, sier Dag Sørsdahl, konsernsjef i Aller Media.

Alexandra Beverfjord har vært Dagbladet-redaktør de siste fem årene og får mye av skryt av konsernsjefen, Dag Sørsdahl. 

- I løpet av denne perioden har Dagbladet styrket seg kraftig i det norske markedet. I fjor var Dagbladet den nyhetsavisen i Norge med størst leservekst, og avisen har også gjort kraftige rykk innenfor web-TV. Alexandra har gjort en kjempejobb med Dagbladet, nå skal hun jobbe opp mot hele porteføljen, sier han.

Beverfjord sier hun ser frem til å jobbe med hele medieporteføljen til Aller Media.

- Aller Media er et fantastisk og fremoverlent konsern som er i en klar utfordrerposisjon i det norske markedet. Vi skal vokse videre gjennom sterke merkevarer som leverer den mest engasjerende journalistikken i Norge innen oppdatering, opplysning og underholdning, sier Beverfjord.

Frode Hansen har vært Dagbladets nyhetsredaktør siden 2013, men har jobbet i Dagbladet i 28 år i ulike stillinger.

- Jeg har nærmest vokst opp med avisen. Det er en avis jeg har et sterkt og nært forhold til. Derfor er det en ære og et privilegium å få lov til å fortsette med å jobbe med de flinke folkene i Dagbladet. Jeg er både stolt og ydmyk for denne muligheten, sier Hansen.

Men det er flere endringer på gang i Aller Media-konsernet. Ingrid Skogrand går over i en ny nordisk rolle for å identifisere og skape synergier på tvers av hele den nordiske medieporteføljen.

- Aller har en stor og fantastisk samling merkevarer i Danmark, Sverige, Finland og Norge. Mediemarkedet er i stor omstilling, og jeg er veldig glad for å få oppgaven med å se på tvers. Dette blir kjempespennende, sier Skogrand.

Frode Hansen og Alexandra Beverfjord (Mal_980x674).jpg

Blir ny sjefredaktør: Frode Hansen overtar som sjefredaktør i Dagbladet etter Alexandra Beverfjord. Foto: Eivor Eriksen