Tirsdag denne uken kan TV 2 opplyse at det kriserammede selskapet Viaplay Group angivelig skal ha gitt beskjed på et internt allmøte om nedbemanning og endringer i organisasjonen. 

TV 2 skriver at det skal gjelde 20 årsverk, men det kommer ikke klart frem om dette gjelder norske ansatte. De berørte vil få tilbud om sluttpakke.

Forrige uke ble det klart at Viaplay gjør endringer i organiseringen av ledelsen, og blant annet skal P4-sjef Kenneth Andresen ha gått inn som midlertidig norgessjef. 

Les også: Viaplay gjør endringer i ledelsen - P4-sjefen blir norgessjef

I samme pressemelding skrev Viaplay blant annet at «hver leder vil gjennomgå sine organisasjoner for å sike full optimalisering og fokus. Det finansielle avtrykket av endringene vil bli annonsert som del av en oppdatering på eller før 20. juli».

Kampanje har forsøkt gjentatte ganger å komme i kontakt med Kenneth Andresen og Viaplay Group i forbindelse med pressemeldingen, og hva denne gjennomgangen av virksomhetene vil ha å si for den norske grenen av Viaplay.

Omorganiseringen i ledelsen og nedbemanningen TV 2 nå henviser til kommer i kjølvannet av at Anders Jensen gikk av som administerende direktør i Viaplay Group med øyeblikkelig virkning 5. juni i år. Da justerte samtidig selskapet sine utsikter for året, og aksjen raste på børs.

I dag er selskapets verdi på børs rett over 4,6 milliarder svenske kroner. Før aksjekrasjen i starten av juni var verdien på over 17 milliarder svenske kroner. 

Viaplay Group står midt i selskapets største krise noensinne etter at det  ble kjent at konsernet møter mindre etterspørsel fra TV-abonnentene og nedgang i reklamemarkedet, og at selskapets resultater for 2023 blir langt svakere enn ventet.