Med bare noen uker til avkast i Champions League, har ikke Det europeiske håndballforbundet (EHF) fått napp på rettighetene i Norge. Dette gjelder også de andre europacupene der flere norske lag skal delta.

Tidligere i sommer la EHF ut en pressemelding om den dramatiske TV-/strømmesituasjonen på det norske og nordiske markedet.

EHFs informasjonssjef Thomas Schöneich bekrefter overfor NTB tirsdag at situasjonen ikke er mye endret på en snau måned.

- Diskusjoner med interesserte kringkastere er pågående, men nye sendeplattformer kan også bli satt ut i livet kommende sesong, sier han.

Ny løsning?
EHF vurderer å lansere en helt ny strømmeløsning med betaling. Slik skal kamper og annet innhold for lag i Champions League og andre europacuper komme ut til håndballfans.

Vipers åpner CL-sesongen borte 9. september i Danmark mot Ikast.

Kolstad spiller siførste kamp i mesterligaen 13. september. Det skjer i Nord-Makedonia der Pelister har tilhold.

Trøbbel
Viaplay (sitter på rettigheter for europamesterskap senior ut 2026) sin avtale om å sende europeisk klubbhåndball, løp ut i juni. Selskapet har store økonomiske utfordringer for tiden, og mediekjennere er klare på at Viaplay må kvitte seg med sportsrettigheter framover.

TV 2 var håndballkanalen i mange, mange år, men mistet sin posisjon etter at håndballrettighetene økte dramatisk i prifor noen år siden.

TV 2 meldte nylig at selskapet må spare 400 millioner kroner neste år.

- Mange mediemarkeder sliter med både reklameinntekter og premiuminntekter (abonnementsinntekter) samtidig som mange sportsredaksjoner slanker i reisekostnader. Mediene ser ut til å ha avsluttet jakten på markedsandeler, sier medieekspert Lasse Gimnes i selskapet GimCom til NTB.

- Nå er det bunnlinjer som gjelder og overlevelse. Det kan bety mindre rettighetsinntekter tiidretten etter hvert, men også mindre sponsorinntekter, basert på færre eksponeringer, både på TV og i andre kanaler, fortsetter han.