I en fersk melding fra Viaplay heter det at selskapet har forlenget sine rettigheter knyttet til den danske toppfotballen for de neste seks årene. Prisen Viaplay har betalt er ikke kjent, men det skjer samtidig med at selskapet er inne i en heftig spareperiode.

- Vi har vært hjemmet til dansk fotball siden 1998 og er stolte over å sikre denne nøkkelrettigheten hel frem til det nye tiåret. Superligaen er en attraktiv serie med dedikerte fans og med et beviselig kommersielt potensial. Vårt forlengede partnerskap viser Viaplays forpliktelse til å levere den beste direktesendte sporten til våre seere som del av et bredt og konkurransedyktig underholdningstilbud, sier konsernsjefen i Viaplay, Jørgen Madsen Lindemann.

Ifølge danske Mediawatch.dk har også danske TV2 sikret seg en del av rettighetspakken, men Viaplay skal uansett vise tre kamper i uken frem til 2030.

- Utviklingen av Superligaen har ligget i kjernen av vår langsiktige relasjon med dansk fotball. Gjennom vår støtte og innovative dekning, har vi spilt en rolle i ligaens fantastiske vekst. Nå ser vi hvordan vi kan jobbe enda tettere sammen for å ta ut mulighetene som vil dukke opp de neste årene, sier sportssjefen i Viaplay, Peter Nørrelund.

Viaplay har i dag en stor abonnementsbase i Norden, men en aggressiv utrullingsplan utenfor Norden har gitt selskapet store økonomiske utfordringer. Den nye konsernsjefen Jørgen Madsen Lindemann har derfor sagt at selskapet fremover vil konsentrere seg om sitt hjemmemarked i hovedsakelig Norge, Sverige og Danmark.

- Vi kunne ikke være gladere for å forlenge vårt partnerskap med Viaplay og vi ser frem til et fruktbart samarbeid frem til i hvert fall 2030, sier den danske toppfotballsjefen Claus Thomsen.

Frem til i dag har Viapaly delt rettighetene til den danske fotballen med Discovery i en avtale som etter det Kampanje kjenner til har en verdi på rundt 400 millioner danske kroner i året.