Saken oppdateres.

Omtrent samtidig med at de ansatte i Viaplay Group i sommer fikk beskjed om at selskapet skal si opp mer enn 25 prosent av de ansatte, kom beskjeden om at det franske mediekonsernet Vivendi hadde kjøpt 12 prosent av Viaplay.

Kjøpet skjer gjennom Vivendis TV-selskap Canal+ og på torsdagens resultatpresentasjon kom konsernsjefen i Vivendi, Arnaud de Puyfontaine, innom oppkjøpet i strømmeselskapet i forbindelse med fremleggelsen av resultatet for årets tredje kvartal.

- Canal+ Groups sterke prestasjoner kommer som et resultat av selskapets sterke drift og vilje til å investere betydelig i originalt innhold for kino og TV. Gjennom våre nye avtaler med Viu, for utvikling i Sørøst-Asia og med Viaplay i de nordiske landene, viser Canal+ Group frem sin ambisjon om å bli en internasjonal spiller i det audiovisuelle markedet, sier Puyfontaine.

I rapporten heter det at Canal+ Group i årets tredjekvartal hadde en inntektsvekst på 5,7 prosent takket være sterk vekst i produksjonsstudioet Studio Canal og vekst på det franske betal-TV-markedet. Etter ni måneder i år har Canal+ Group en omsetning på 52 milliarder norske kroner, opp snaue fire prosent. 

Eier medier og byråer
Vivendi er et av Frankrikes aller største mediekonsern og driver i tillegg til TV- og filmselskapet Canal+ også kommunikasjonskonsernet Havas med sine reklamebyråer og mediebyråer. Selskapet har en markedsverdi på rundt 100 milliarder kroner på børsen i dag og målt i verdi mot Viaplay er investeringen som peanøtter å regne.

Viaplay har etter sjokknyheten tidligere i sommer der selskapet nå må gjennom en full omorganisering og den nye toppsjefen Jørgen Madsen Lindemann tar høyde både for et helt eller et delvis salg av selskapet, har aksjen falt med nesten 90 prosent. Markedsverdien til Viaplay på Stockholmsbørsen er i dag på stusselige 2,2 milliarder norske kroner.

Les også: Viaplay-sjefen om masseoppsigelsene: - En forferdelig situasjon

I sommer presenterte Lindemann noen voldsomme planer med tanke på å restrukturere selskapet etter at underskuddet ventes å beløpe seg til en milliard kroner bare i år. I tillegg til at en fjerdedel av selskapets ansatte skal slankes bort, må satsingen på TV-drama tas kraftig ned, sportsrettigheter selges og virksomheter avvikles i flere markeder.

Også det norske mediekonsernet Schibsted har sikret seg en post i det kriserammede Viaplay og konsernsjef Kristin Skogen Lund kjøpte litt over ti prosent av strømmetjenesten for rundt 300 millioner kroner. Også det peanøtter i forhold til Schibsteds markedsverdi på over 50 milliarder kroner.

Les mer: Schibsted-topp om Viaplay-kjøp: - Vet at selskapet er i en krevende situasjon