I september kjøpte Schibsted ti prosent av aksjene i det kriserammede svenske strømme- og medieselskapet Viaplay. I onsdagens presentasjon av resultatene for tredje kvartal begrunnet Schibsted-toppene investeringen med at krisen i Viaplay trolig vil resultere i strukturelle endringer i det nordiske markedet.

Finansdirektør Per Christian Mørland sier oppkjøpet i Viaplay derfor må sees både som en defensiv og en offensiv handling.

- Den er defensiv fordi vi vil forsvare våre posisjoner i Norge og Sverige og fordi vi forventer at det blir eiermessige endringer, men dette åpner også for muligheter som kan gi verdi, sier Mørland.

I spørsmålsrunden som fulgte presentasjonen, la Schibsted-toppene vekt på at medier er en del av kjernevirksomheten til konsernet.

- Det vi ser er at vi er sterke på nyheter og tekst, mens Viaplay er sterke på sport, lyd og video. Det er en potensiell match her, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund.

Schibsteds finansdirektør legger til at det ikke er aktuelt å gå inn med «betydelig kapital» i en eventuell rekapitalisering av selskapet og at Schibsted ikke har planer om å overta kontrollen i Viaplay.

- Vi ønsker ikke å tallfeste dette, men vi snakker ikke milliarder på milliarder. Det er ikke vår intensjon, men på samme tid må vi ikke helt lukke døren fordi det kan oppstå muligheter som er finansielt attraktive, sier han.

Tidligere på dagen bekreftet at selskapet er i pågående samtaler med Viaplay. Nylig sikret det norske mediekonsernet seg en post på ti prosent i den kriserammede strømmetjenesten.

- Med bakgrunn i vår lange historie med å investere i selskaper som er nært knyttet til vår kjernevirksomhet, og med å gripe muligheter som oppstår i mer usikre tider, har vi ervervet en 10,1 prosent eierandel i Viaplay, som er en ledende nordisk underholdningsplattform, sier administrerende direktør Kristin Skogen Lund  en resultatmelding som ble sendt ut onsdag morgen.

Les mer: Schibsted-sjefen bekrefter: - Vi har startet en dialog med Viaplay

- Som et neste skritt har vi startet en dialog med selskapet for å videre fordype vår ekspertise, og vil nøye vurdere våre alternativer med fokus på å styrke våre nordiske markedsposisjoner og støtte verdiskaping, fortsetter hun.

Les mer om Schibsted-resultatene: Sparepakken slår inn for Schibsted - øker overskuddet nesten 70 millioner kroner