I morgentimene onsdag bekrefter Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund at selskapet er i pågående samtaler med Viaplay. Nylig sikret det norske mediekonsernet seg en post på ti prosent i den kriserammede strømmetjenesten.

- Med bakgrunn i vår lange historie med å investere i selskaper som er nært knyttet til vår kjernevirksomhet, og med å gripe muligheter som oppstår i mer usikre tider, har vi ervervet en 10,1 prosent eierandel i Viaplay, som er en ledende nordisk underholdningsplattform, sier administrerende direktør Kristin Skogen Lund i resultatmeldingen.

- Som et neste skritt har vi startet en dialog med selskapet for å videre fordype vår ekspertise, og vil nøye vurdere våre alternativer med fokus på å styrke våre nordiske markedsposisjoner og støtte verdiskaping, fortsetter hun.

Les mer om Schibsted-resultatene: Sparepakken slår inn for Schibsted - øker overskuddet nesten 70 millioner kroner

Mandag kveld ble det kjent at Viaplay overraskende utsatte sin resultatrapport på grunn av det strømmetjenesten kalte pågående samtaler med tre av selskapets største aksjonærer. 

Siden i sommer har Viaplay fått inn Canal+, norske Schibsted og et tsjekkisk mediekonsern på eiersiden. Til sammen eier disse tre nærmere 30 prosent av Viaplay-aksjene. 

- Defensiv og offensiv
I onsdagens presentasjon la Schibsted-toppene vekt på at situasjonen i Viaplay trolig vil resultere i strukturelle endringer i det nordiske markedet.

Finansdirektør Per Christian Mørland sier oppkjøpet i Viaplay derfor må sees både som en defensiv og en offensiv handling.

- Den er defensiv fordi vi vil forsvare våre posisjoner i Norge og Sverige og fordi vi forventer at det blir eiermessige endringer, men dette åpner også for muligheter som kan gi verdi, sier Mørland.

I spørsmålsrunden som fulgte presentasjonen, la Schibsted-toppene vekt på at medier er en del av kjernevirksomheten til konsernet.

- Det vi ser er at vi er sterke på nyheter og tekst, mens Viaplay er sterke på sport, lyd og video. Det er en potensiell match her, sier Kristin Skogen Lund.

- Snakker ikke milliarder
Schibsteds finansdirektør legger til at det ikke er aktuelt å gå inn med «betydelig kapital» i en eventuell rekapitalisering av selskapet og at Schibsted ikke har planer om å overta kontrollen i Viaplay.

- Vi ønsker ikke å tallfeste dette, men vi snakker ikke milliarder på millarder. Det er ikke vår intensjon, men på samme tid må vi ikke helt lukke døren fordi det kan oppstå muligheter som kan være finansielt attraktive, sier han.

Les også:  Canal+ om Viaplay-kjøpet: - Viser våre internasjonale ambisjoner

Les også:  Viaplay i nye eiersamtaler - massive kutt i antall ansatte