I en børsmelding sendt ut mandag kveld kommer beskjeden om at det hardt pressede strømmeselskapet Viaplay utsetter sin oppsatte resultatpresentasjon. Datoen for fremleggelsen av selskapets tredjekvartalstall har i lang tid vært satt til tirsdag denne uken, altså i morgen.

Nå utsetter Viaplay hele seansen til senest i slutten av neste måned og utsettelsen kommer i påvente av en konklusjon av de «pågående diskusjonene med tre av gruppens største aksjonærer, lånetagere og obligasjonseiere». 

Siden i sommer har Viaplay fått inn Canal+, norske Schibsted og et tsjekkisk mediekonsern på eiersiden. Til sammen eier disse tre nærmere 30 prosent av Viaplay-aksjene. 

Les også:  Canal+ om Viaplay-kjøpet: - Viser våre internasjonale ambisjoner

Vil refinansiere selskapet
Samtalene skal ifølge meldingen handle om en mulig refinansiering av selskapet som har strømmetjenester i hele Norden og en rekke TV-kanaler og radiokanaler. I tillegg føres det også samtaler om et mulig salg av internasjonal virksomhet som ikke er definert som kjernevirksomhet og «potensielle partnerskap i flere ulike markeder».

I sin nye strategi har Viaplay tidligere kommunisert at de gjennomgår alle muligheter med tanke på sublisensiering, salg av deler av virksomheten, kapitalinnhenting, refinansiering av gjeld eller salg av hele selskapet.

Les mer: Schibsted-topp om Viaplay-kjøp: - Vet at selskapet er i en krevende situasjon

Massive jobbkutt
I meldingen heter det også at selskapet nå har kuttet mer enn de varslede 25 prosentene av staben. Antall ansatte som har forsvunnet er på hele 30 prosent og Kampanje har de siste månedene rapportert om en rekke lederavganger

- Selskapet har redusert arbeidsstyrken med over 30 prosent siden juli, samtidig som som et antall originale prouksjoner er avsluttet, heter det i meldingen. 

Det kommer også frem at siden den siste oppdateringen fra selskapet i juli i år så har et antall partnerskap på distribusjonssiden blitt reforhandlet.

Viaplay-aksjen har siden sjokknyheten i sommer falt med nesten 90 prosent på Stockholmsbørsen. Markedsverdien til Viaplay er nå på i overkant to milliarder norske kroner.

Les også: Viaplay-sjefen om masseoppsigelsene: - En forferdelig situasjon