Torsdag formiddag la TV 2-ledelsen frem planen for hvordan de skal kutte 400 millioner kroner. 120 årsverk forsvinner fra organisasjonen.

Les også: Dramatiske nedskjæringer i TV 2 - kutter 120 årsverk

I tillegg til nedskjæringer i antall årsverk vil flere programmer forsvinne fra skjermen. På allmøtet torsdag sa TV 2-sjef Olav Sandnes at mediehuset skal slutte med TV-programmer som kun fungerer lineært. 

- Ingen av de store seersuksessene blir borte, men noe produksjonskvalitet tas ned, sa Sandnes.

- Ingen av de største norske titlene blir borte
Programredaktør i TV 2, Trygve Rønningen, forsikrer i en pressemelding om at ingen av de største norske titlene blir borte, men at de har gjennomgått innholdsporteføljen og justert publiseringsplanene fremover.

- Så gjør vi i tillegg nye, og litt annerledes avtaler med våre internasjonale samarbeidspartnere. På den måten sikrer vi kvalitetsinnhold til en lavere kostnad, sier Rønningen i den nevnte meldingen.

Den siste tiden har det blitt spekulert i om TV 2-suksessen «Skal vi danse» vil forsvinne fra skjermen. Prislappen på produksjoner som «Skal vi danse», kan fort ha en budsjettramme på mellom 30 og 40 millioner kroner. Programmet har vært på skjermen siden 2006.

Nå går Rønningen langt i å bekrefte at «Skal vi danse» og andre store seersuksesser vil overleve kuttene.

- Vi kutter der seerne merker det minst. Så de største norske titlene blir ikke borte, sier Rønningen.

- Færre journalister
Etter hva Kampanje erfarer vil flere programkonsepter forsvinne fra skjermen. «Norske tilstander» og «Ærlig talt» er blant nyhets- og aktualitetsprogrammene som blir borte. Begge programmer er blitt vist på TV 2 Nyheter.

«Norske tilstander» ledes av Elin Ludvigsen, Morten Sandøy og Eirik Bergesen, mens «Ærlig talt» ledes av Yvonne Fondenes.

I tillegg gjør TV 2 store endringer med morgensendingene på TV 2 Nyheter, som flyttes til Bergen.

- Vi må klare oss med færre journalister i Nyhetene, og må derfor blant annet ta ned ressursbruken på TV 2 Nyheter på dagtid. Det er selvsagt vanskelig for oss, men vi vil gjøre alt vi kan for at vi fortsatt skal levere på det viktige nyhetsoppdraget vårt, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i en pressemelding.

Dagbladet skriver at podkasten «Fredrik og Kadafi» legges ned.

- At podkasten legges ned er uproblematisk slik den økonomiske situasjonen er i TV 2, skriver Kadafi Zaman i en tekstmelding til Dagbladet.

Les også: Klubbleder i TV 2: - En vond og vanskelig dag