- Det foreligger en klage på NRK og Tore Strømøys dokumentarserie «Ingen elsker Bamsegutt». Det er ikke avklart hvordan den behandles, sier rådigver i norsk presseforbund, Tormod Utne til VG.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan for norsk presse. Utvalget skal fremme etisk standard i bransjen og arbeider ut fra Vær varsom-plakaten.

Klagen ble først omtalt av Nettavisen søndag.

Serien har fått kritikk etter at det ble kjent at hovedpersonen i serien ble dømt i en sedelighetssak i 1991. Dommen var utelatt i serien, og NRK har senere beklaget utelatelsen.

Distriktsredaktør Marius Lillelien sier dette til Nettavisen om klagen som har kommet inn til PFU.

- Det må vi selvsagt forholde oss til på vanlig måte, hvis det skulle bli en realitet, sier Lillelien.

Han sier at NRK vil gjøre endringer i Bamsegutt-serien, men sier de ikke har planer om å trekke serien tilbake for godt.

Gard Michalsen er tidligere ansvarlig redaktør for bransjenettstedet Medier24. Han mener Norges Presseforbund bør ta saken til PFU.

- Når NRK nå gjør endringer i dokumentaren, forsterker det bare behovet for å vurdere den presseetisk. Det er muligens berørte parter her som vil kunne klage den inn, men en dokumentar som har fått så mye oppmerksomhet, med så prinsipielt viktige vurderinger rundt seg, bør vurderes av PFU uavhengig av om det kommer en klage eller ikke, sier Michalsen til Nettavisen.