Saken oppdateres.

- Dette er et allmøte jeg har gruet meg til, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes nå til de ansatte ifølge Kampanjes kilder som følger møtet.

Der skal det ha blitt informert om at den samlede nedbemanningen blir på 120 årsverk. Dette inkluderer fast ansatte, midlertidige, frilansere og konsulenter.

Flere av disse årsverkene er allerede redusert, blant annet ved at ledige stillinger ikke har blitt besatt, noen har allerede sluttet, og ved hjelp av et tilbud om gavepensjon til medarbeidere over 60 år.   


I tillegg må mellom 45 og 50 av dagens TV 2-ansatte slutte, slik Kampanje kunne erfare allerede onsdag.

Det skal skje gjennom tilbud om sluttpakker.

- Vi blir færre ansatte og mister gode kolleger. Dette er selvsagt vanskelig for alle i TV 2. Gjennom hele høsten har vi hatt god dialog med de tillitsvalgte. Nå håper vi tilbud om gode sluttavtaler vil gjøre overgangen så skånsom som mulig for de som ikke lenger skal være med videre, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld i en pressemelding som ble sendt ut i etterkant av møtet.

- Ingen suksesser blir borte
Torsdag klokken 11 startet allmøtet der de ansatte i TV 2 blir informert om den pågående kuttprosessen. Tidligere i høst varslet TV 2-sjefen at mediehuset må kutte anslagsvis 400 millioner kroner og onsdag kunne Kampanje erfare at det gikk mot en ny stor nedbemanningsrunde.

- Jeg er helt sikker på at det er riktig å sette i gang med dette, sier Sandnes på allmøtet.

På møtet sier TV 2-sjefen at mediehuset skal slutte med TV-programmer som kun fungerer lineært. 

- Ingen av de store seersuksessene blir borte, men noe produksjonskvalitet tas ned, sier Sandnes.

Les også: TV 2 vil ha rimeligere TV-produksjoner - kan bli siste runde med Skal vi danse

- Må klare oss med færre journalister
Også nyhetene rammes. Flere av programkonseptene som «Norske tilstander» og «Ærlig talt» legges ned. I tillegg gjør TV 2 store endringer med morgensendingene på TV 2 Nyheter, som flyttes til Bergen, ifølge opplysninger som skal ha kommet frem på møtet.

- Vi må klare oss med færre journalister i Nyhetene, og må derfor blant annet ta ned ressursbruken på TV 2 Nyheter på dagtid. Det er selvsagt vanskelig for oss, men vi vil gjøre alt vi kan for at vi fortsatt skal levere på det viktige nyhetsoppdraget vårt, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i en pressemelding.

I samme melding sier TV 2-sjefen at de har «snudd alle steiner» for å komme frem til en ansvarlig plan.

- Dette er vanskelige, men helt nødvendige grep i det som er en tøff tid. Men vår strategi og våre ambisjoner ligger fast. Vi skal oppfylle våre forpliktelser som allmenkringkaster og fortsette å investere i nye digitale løsninger. Og viktigst av alt, målet er at seerne vil merke så lite som mulig av de kostnadsreduksjonene vi nå skal gjennomføre, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes.

- Vond og vanskelig dag
Sluttpakketilbudet går ut til alle ansatte, men TV 2 forbeholder seg retten til å avvise søkere.

- Dette er en vond og vanskelig dag for mange i TV 2. Samtidig har det vært mye usikkerhet og spekulasjoner en god lenge, derfor er det bra å få en del svar i da, sier klubbleder Margrethe Håland Solheim til Kampanje.

- Klubben håper og tror at alt skal løses ved hjelp av frivillige løsninger, og at vi skal unngå oppsigelser. Vi opplever at det har vært en ryddig prosess så langt, og vi forventer at det fortsetter slik også i tiden som kommer, fortsetter hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Ta kontakt med redaksjonen. Send en e-post til kampanje@kampanje.com eller kontakt en av våre journalister.

Kutter færre enn sist
Forrige gang TV 2-sjefen tok fatt på en stor kuttrunde var i 2016. Da forsvant 177 årsverk, men signalene i forkant av dagens møte har vært at kanalen vil kutte færre stillinger denne gangen.

Det jobber i dag rundt 950 ansatte i TV 2 fordelt på Bergen og Oslo.

Bakgrunnen for kuttene i TV 2 denne gangen er sammensatt. Kampen om fortsatt fritak for moms på elektroniske TV-nyheter er for øyeblikket tapt, noe som kan bety et tap på 150 millioner kroner, og TV-konsernet jobber i et marked som er sterkt preget av en svak makroøkonomi med stort press på reklameinntektene.

Ferske tall fra reklamekjøperne i mediebyråbransjen viser et fall i TV-reklame på nesten åtte prosent. For TV 2s del ville et fall i reklamesalget på åtte prosent tilsvare 160 millioner kroner. Økte priser på attraktivt innhold og særlig innkjøp fra utenlandske film- og TV-produsenter rammes også av en rekordsvak krone. Den store satsingen på sport, med blant annet tapsprosjektet MyGame, belaster også TV 2s økonomi.

For snaue to måneder siden gikk TV 2-ledelsen ut med et tilbud om gavepensjon til alle ansatte som har passert 60 år, eller fyller 60 år i løpet av året.

Les mer: TV 2-sjefen bekrefter nedbemanning - tilbyr gavepensjon