Tirsdag ble det klart at en investorgruppe ledet av oppkjøpsfondene Permira og Blackstone har lagt inn et bud på rubrikkselskapet Adevinta, der norske Schibsted eier snaue 30 prosent. Budet er på 115 kroner per aksje og priser selskapet til 141 milliarder kroner. 

Tirsdag kveld kom så Schibsted med en pressemelding der de skriver at de støtter budet og åpner for å selge seg kraftig ned i selskapet. Mediekonsernet vil kunne sitte igjen med 24 milliarder kroner om salget går gjennom. Som en del av avtalen vil mediegiganten Schibsted selge 60 prosent av sin eierandel på 28,1 prosent i Adevinta.

Tinius-stiftelsen som tidligere har holdt lokk på uttalelser omkring interessen fra Permira og Blackstone, sier nå at de er positive til et salg. I en kort SMS skriver administrerende direktør i Tinius-stiftelsen Kjersti Løken Stavrum følgende:

- Vi er positive og støtter transaksjonen, sier Stavrum til Kampanje tirsdag kveld.

Tinius-stiftelsen kan gjennom Blommenholm Industrier både se frem til ett oppgjør for 1,4 prosent av aksjene i Adevinta direkte og indirekte gjennom utbytte fra sin eierpost i Schibsted.

Les også:  Investeringsdirektør tror Adevinta-salg vil løfte Schibsted-aksjen

Budet har gjennom de tre største Adevinta-eierne, Ebay, Schibsted og Permira, støtte fra over 72 prosent av aksjekapitalen og dermed godt på vei mot den magiske grensen på 90 prosent. Dersom budet får aksept på over 90 prosent, kan resten av aksjonærene tvangsinnløses. 

- Dette er en viktig milepæl for Schibsted, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund i en kommentar.

Det var i midten av september at nyheten om at investeringsgruppen ønsket å kjøpe Adevinta etter å ha lagt frem et ikke-bindende bud. Budet skal senere ha blitt trukket tilbake på grunn av motstand internt i investorgruppen, men nå har oppkjøpsfondene åpenbart finregnet på Adevinta-verdiene og klinker inn et bud som altså ligger godt over markedsverdien på Oslo Børs.

- Det blir helt utenfor alle proporsjoner. Om dette skjer kan de havne i et luksusproblem hvor de får mer penger enn de kan bruke for sitt formål, sa prorektor og medieforsker Jens Barland til Kampanje tidligere i høst.