Saken blir oppdatert.

Viaplay-ledelsen har jobbet til siste sekund med å lande en rekapitalisering av selskapet sammen med sine største aksjonærer, lånetagere og obligasjonseiere. Rapporten for tredje kvartal skulle egentlig legges frem i oktober, men ble først utsatt til 29. november i påvente av en konklusjon i disse samtalene. Tidlig onsdag morgen denne uken ble det klart at styret trengte ytterligere én dag

Torsdag 30. november har vært absolutt siste frist i henhold til reglene ved den svenske børsen Nasdaq i Stockholm. Selskaper som er børsnotert her er nemlig pålagt å legge frem tall innen to måneder etter utgangen av en resultatperiode.

Da Kampanje var i kontakt med Viaplays kommunikasjonsavdeling tidligere torsdag kveld, var beskjeden at man fortsatt jobbet mot en publisering av resultatene i løpet av dagen.

Ved midnatt torsdag har Viaplay ennå ikke publisert kvartalsrapporten.

Kampanje har tidligere vært i kontakt med den svenske børsen omkring hvilke konsekvenser Viaplay kan forvente seg om de ikke offentliggjør sine resultater for tredje kvartal før utgangen av måneden.

- Når det gjelder en eventuell ytterligere utsettelse av kvartalsrapporten kan jeg ikke kommentere eller spekulere i denne konkrete saken, men generelt kan et brudd på regelverket, dersom det vurderes som alvorlig, gi bot, mens mindre alvorlige brudd kan gi selskapet kritikk i stedet for bot, har pressesjef ved Nasdaq-børsen, Erik Gruvfors, uttalt i en e-post til Kampanje.

Les også: Viaplay-dramaet: - Schibsted må ha en veldig god forklaring

Spektakulær kollaps
Viaplay-krisen nådde for alvor offentligheten gjennom et resultatvarsel i sommer.

Da ble det klart at konsernets internasjonale ekspansjon, en massiv satsing på drama og fiksjon, og ikke minst mange dyre rettighetsavtaler på sport, hadde blitt for tung å bære for selskapet.

Tidligere konsernsjef Anders Jensen forlot sjefsstolen i Viaplay på dagen og ble erstattet av Jørgen Madsen Lindemann. Han har brukt det siste halve året på å få på plass en redningsplan, som allerede har resultert i en storstilt nedbemanning, nedskrivninger og mulige salg og avvikling av virksomheter.

Samtidig har Viaplay-aksjen rast på stockholmsbørsen for hver dårlige nyhet. Det siste året har aksjen falt med rundt 90 prosent og Viaplay prises i dag på børsen i Stockholm til rundt to milliarder kroner. Flere store aktører har benyttet anledningen til å sikre seg andeler av selskapet, som norske Schibsted, franske Canal+ og tsjekkiske PPF, som til sammen har eid nær 30 prosent av selskapet.

Tidligere denne uken ble det kjent at Viaplay selger seg ut av Storbritannia gjennom en avtale med selskapet Premier Sports.