Tirsdag denne uken bød Fredrik Solvang og NRK opp til debatt omkring menns utfordringer i kjølvannet av en TikTok-video fra FpU-leder Simen Velle, der han hevdet at mange menn sliter med å finne seg en make.

NRK valgte å begynne seansen med et humor-grep da de inviterte inn komiker og influenser Sunniva Tillson, bedre kjent som «StSunniva», i til å debattere Simen Velle. 

Det har fått flere til å reagere, ifølge Dagbladet.

- Dette kan svekke tilliten til «Debatten». Humor er humor. Seriøse nyheter er seriøse nyheter, sier mediekritiker Gunnar Bodahl-Johansen til Dagbladet.

- Hvis man skal ha seriøse debatter, må man være varsom med fiktive debatter, humor eller ei, fortsetter han.

NRK svarer Dagbladet slik på kritikken fra Bodahl-Johansen:

- Grepet ble gjort for å sette Velles TikTok-grep på spissen ved å se det fra en kvinnelig influensers ståsted. Men vi må også ta høyde for at det var et utradisjonelt grep som ikke alle umiddelbart forsto, sier Kathrine Hammerstad, redaktør for NRK Direkte, til Dagbladet.

Ifølge sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet har det bare kommet fire klager på «Debatten». Tre av dem handler om innslaget med «StSunniva».

- Litt sånn som Velle og vennene hans, så har jo jeg og mine venninner vår egen forskning å hvile på. Jeg har ligget med veldig mange menn, og ut ifra den forskningen så har jo vi sett et litt annet mønster, sa Tillson i sendingen.

Les mer: Fredrik Solvang tar selvkritikk: - Et av de dårligste Debatten-programmene vi har laget