Torsdag skal Kringkastingsrådet, også kjent som K-rådet, møtes for andre gang i år.

Til dette møtet har det totalt kommet inn 1.353 klager og det er totalt syv klagesaker som skal til behandling.

Den første saken som skal behandles er NRKs dekning av de mye omtalte plagiat-saken til Ingvild Kjerkol som var tema i både Debatten og Dagsrevyen. Også dekningen av bondeopprøret i Europa og generell utenriksdekning skal på bordet.

Les også: Harselerer med plagiatsaken i Aftenposten-annonse: - Har aldri fått så mye respons

Reaksjoner på Gauteshow
Videre er det klart at humorprogrammet Gauteshow skal behandles i Kringkastingsrådet. Kampanje får opplyst at NRK har mottatt 42 klager på programmet til morgendagens møte.

Klagene går for det meste på at vitsene i de forskjellige episodene er for drøye

- Jeg har nylig sett Gauteshow på NRK og reagerer på humoren deres, jeg opplever den som mobbing, skriver en klager.

- Gauteshow sin sjargong kan lett misforstås blant unge, dette showet egner seg ikke på en statlig kanal. NRK skal vise mangfold, det er klart, men skal det ikke være understreket at dette er satire i beskrivelsen?, spør en annen.

Også en sak om Taylor Swift og Superbowl skal behandles. Klagen som er oppe til behandling går på at saken om at Swift så sin kjæreste, NFL-stjernen Travis Kelce, vinne Superbowl er kategorisert under kultur. Klager spør om denne saken ikke burde vært under sport.

- Det som er fint med en statsfinansiert presse er at da har vi i det
minste ett sted i dette landet man kan få nyheter uten at det blir krydret med
kjendisnytt, skriver også klager.

Klage på julebord og stengt vei
I en e-posten Kampanje har mottatt spesialrådgiver i Kringkastingsrådet, Erik Skarrud, står det også at dekningen av aktivister på Kongsberg-gruppens julebord skal behandles, det samme skal dekningen av rettssaken om soningsforhold for Behring Breivik og en nyhetssak om stengt vei til Hammerfest.

NRK har mottatt mange klager på Israels Eurovision-deltakelse, men det blir ikke tema i K-rådet denne gangen. Det var imidlertid tema ved forrige møte.

Les også: NRK-sjefen ut mot hets av MGP-artister: - Uakseptabelt

I tillegg til behandling av henvendelsene skal rådet diskutere 2024 som tidenes valgår ettersom halve verdens befolkning skal stemme over noe i år. Etter dette skal rådet diskutere NRK som fellesarena.