Hilde Schjerve slutter som nyhetsredaktør i NTB. Hun går til ny jobb som sjefredaktør i nyhetleverandøren Sol.no. Nettsiden er en del av Aller X, som igjen er en del av Aller Media.

- Vi er svært glade for å kunne ønske Hilde Schjerve velkommen som ny redaktør for Sol. Hun er en drivende dyktig medieleder med solid innsikt i det digitale lesermarkedet, og hun har et hjerte som banker for nyhetsjournalistikken, uttaler konserndirektør for media, Alexandra Beverfjord, i Aller Media.

Schjerve, som tar over jobben etter Andreas Heen Carlsen som gikk til Dagsavisen, har tidligere jobbet som redaktør for Dagbladet Pluss og som redaksjonssjef for Dagbladets nyhetslinje. Hun har også redaksjonell erfaring fra mediene VG, Adresseavisen og Akershus Amtstidene.

- Det er et privilegium å få bli kaptein på Sol-skuta, og jeg gleder meg skikkelig til å bli kjent med redaksjonen og gyve løs på oppdraget med å styrke Sols posisjon inn i fremtiden. Jeg ser også frem til å jobbe med alle de herlige og dyktige folkene i Aller Media igjen, sier Hilde Schjerve.

Hilde Schjerve blir også en del av medieområdets ledergruppe i Aller Media, hvor hun vil samarbeide med sjefredaktører fra andre deler av virksomheten.

Les også: Christina Dorthellinger blir fungerende nyhetsredaktør i NTB