Fredag kom nyheten om at talkshowet «Lindmo» er inne i sin siste sesong. Etter tolv år og 25 sesonger, skal programleder Anne Lindmo lage turprogram til høsten på samme kanal.
Les mer: NRK legger ned talkshow - Anne Lindmo klar for ny TV-jobb

«Lindmo» er NRKs siste talkshow etter at talkshow-veteran Fredrik Skavlan forsvant fra Gullrekka i 2018 etter 20 år med «Skavlan» og «Kåss til kvelds» ble offer for NRKs kostnadskutt på 300 millioner kroner i fjor.

Programleder-duoen med Else Kåss Furuseth og Markus Neby hadde sin første sending i 2020, og i februar i 2023 var det altså over og ut for talkshowet.

Les også: NRK legger ned «Kåss til kvelds»

- Må knekke noen koder
«Lindmo» har sin siste sending fredag 5. april, og ifølge underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen har de ingen planer om å erstatte talkshowet.

- Vi har ingen konkrete planer om å fortsette i talkshow-sporet. Jeg skal aldri si aldri, men det ligger i hvert fall ikke an til det nå, sier Halvorsen til Kampanje.

Avviklingen av talkshow skyldes først og fremst endringer i publikums seervaner, forteller han.

- Vi har hatt talkshow på fredagene nå i mange år, men det er store endringer i publikums seervaner fra lineær-TV til strømming. Vi må knekke noen koder for å gjøre talkshow mer tilgjengelig i en valgbar verden. Det er sikkert mulig, men vi har ingen planer om det nå.

Underholdningssjefen har ikke et godt svar på hvordan et moderne talkshow skal se ut.

- Jeg tror alle som jobber med lyd og bilde klør seg i hodet om dagen. Vi må finne ut hvordan vi skal møte publikum med brukeropplevelser i dagens vaner fra lineær til strømmebruk. Det er hovedsakelig det innovasjon og utvikling handler om.

- Har hatt bra tall
Avviklingen av «Lindmo» skyldes ikke seertallene, forklarer Halvorsen.

- «Lindmo» har hatt bra tall gjennom hele helgen og har i snitt hatt over en halv million seere gjennom helgen. Vi kunne fint ha laget talkshowet noen år til, men når Anne selv ville gjøre noe annet, så var det tid for å finne på noe annet.

Halvorsen er vag på spørsmål om hva eller hvem som skal erstatte sendetiden til «Lindmo».

- Nå er det fortsatt en god stund frem til april. Vi har ikke landet på noe ennå, men vi har et «helge-modus» vi skal ivareta så noe innen underholdning vil det i hvert fall bli.

Selv om NRK gir seg med talkshow, er ikke sjangeren helt død på norsk TV. Denne helgen er Else Kåss Furuseth aktuell med talkshowet «Else!» på TVNorge.

Les mer: Går i gang med sitt fjerde talkshow på ti år: - Kan virke som jeg er mest opptatt av meg selv