Lørdag kveld var det klart for et nytt gjensyn med koret på NRK og seertallene viser at serien har et stykke å gå før de lukter på tilsvarende tall fra 2023. 

- Den første «Demenskoret»-sesongen hadde premiere på 1. Nyttårsdag i fjor, som kanskje er den beste TV-dagen i året for NRK. I år gikk premieren mot «Hver gang vi møtes» og møtte derfor en større konkurranse. Så det er ikke unaturlig at tallet gikk noe ned, sier Gitte Calmeyer, prosjektredaktør i NRK, til Kampanje. 

Under sesongpremieren lørdag sang koret inn 303.000 seere i den første episoden av sesong to. Til sammenligning var det 440.000 seere som fikk med seg premieren året før.

- Seerne som valgte «Demenskoret» holdt seg stabilt gjennom hele episoden og det er vi veldig fornøyd med. Vi tror også mange vil finne veien til NRKTV etter hvert, slik det var i første sesong. Serien har masse godt, interessant og viktig innhold så vi har tro på at seerne vil like også denne sesongen, sier Calmeyer.

I årets sesong har koret doblet seg i størrelse og øvelsene foregår på Bogstad gård i Oslo. Demenskoret ledes av dirigent Kim Wigaard og musikkterapeut og pianist Jelena Golubovic, og målet i den andre sesongen er å holde konsert sammen med Kringkastingsorkesteret i Store Studio. Denne runden er det sjangeren opera, som står for tur. 

Andre sesong er totalt fem episoder der den siste viser selve konserten.

Demenskontoret har mottatt en rekke priser for serien, blant annet Demensprisen for Oslo, Gullrutens publikumspris og UiOs menneskerettspris. Seriens formål har vært å adressere stigmaet som ofte er forbundet med demenssykdom.

Alle episodene ble tilgjengelige på NRK lørdag og er produsert av Nordisk Banijay.

I fjor sang Demenskoret seg inn til solide seertall på NRK. Den første episoden har til nå blitt sett av over én million seere, og i snitt har 903.000 sett hver av episodene i den første sesongen.  

Les også: Dobbelt så mange ringer Demenslinjen etter NRK-serie