For nesten to uker siden gikk Telia ut med en melding på sine nettsider hvor de advarte sine kunder om at det var en mulighet for at de ikke klarte å lande en avtale med mediekonsernet Viaplay, og at Viaplays kanaler dermed «kunne bli utilgjengelige fra begynnelsen av februar 2024».

Les også: Viaplay og Telia ikke enige - kan bli svarte TV-skjermer

Etter hva Kampanje erfarer gikk fristen ut i går, og partene forhandler nå på overtid.

Blir ikke partene enige vil blant annet TV3, TV3+ og V Sport-kanalene gå i svart for de om lag 500.000 TV-kundene til Telia. Et brudd vil være kritisk for Viaplay med tanke på salg av TV-reklame knyttet til programmer som vintersport og Paradise Hotel i tillegg til tap av distribusjonsinntekter.

Konflikten som er under opptrapping kommer på verst tenkelig tidspunkt for det svenske mediehuset, ettersom Viaplay er inne i sluttfasen av sin store rekapitalisering. Dermed har toppsjefen i Viaplay, Jørgen Madsen Lindemann, fått enda en utfordring i fanget.

Kampanje har forsøkt å få en kommentar fra Viaplay og Telia om overtidsforhandlingene, foreløpig uten hell. Sist gang en av partene kommenterte forhandlingene var i midten av januar.

- Vi kan bekrefte at vi har informert våre kunder om pågående TV-forhandlinger med Viaplay, hvor vi jobber for fullt med å komme til en enighet. Utover det har vi ingen kommentarer til forhandlingene på nåværende tidspunkt, sa informasjonssjef i Telia, Daniel Barhom, på tidspunktet.

Etter hva Kampanje erfarer er Premier League en sentral del av forhandlingene og et punkt partene har stått langt fra hverandre på.

Telia har lenge vært den eneste TV-distributøren som ikke har en avtale på plass med Viaplay om den britiske toppfotballen. Det betyr at Telias kunder må kjøpe seg tilgang på andre måter, for eksempel gjennom Viaplays egen strømmetjeneste.

Salg av strømmetjenester til TV-distributørene har blitt vel så viktig som salg av tjenestene direkte til kundene. Stadig flere strømmetjenester inngår i TV-distributørenes pakketilbud. For en presset TV-bransje, vil økte priser fra telekom-industrien være en viktig inntektskilde.