Viaplay vil lansere et strømmeabonnement med reklame i løpet av året. Det ble kjent da selskapet la frem resultatet for fjorårets fjerde kvartal torsdag morgen.

- Vi jobber med å utvide vårt digitale varelager så raskt som mulig. Det er denne delen av markedet som vokser, og den vokser raskt, i takt med at mediekjøpere snur seg mot digitale plattformer, sier konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann i torsdagens direktesendte kvartalspresentasjon.

Dermed følger Viaplay i fotsporene til TV 2, Disney+ og SkyShowtime, som alle har lansert eller planlegger å lansere strømmeabonnement til en rabattert pris i bytte mot reklamevisninger. Det er også ventet at den nye strømmetjenesten til Warner Bros. Discovery, Max, vil ha et reklame-alternativ når den lanseres i Norge i år.

Netflix har også et lansert et reklameabonnement i en rekke markeder, men enn så lenge har de ikke kunngjort et lanseringstidspunkt for Norden.

Les mer: Ny strømmegigant vil tilby reklame-abonnement

Avviser ikke rimeligere Premier League
Den ferske kvartalsrapporten viste at Viaplay tapte nærmere 40.000 abonnenter i Norden i fjorårets fjerdekvartal. Samlet for hele året har Viaplay mistet hele 519.000 abonnenter som en følge av «ulønnsomme markedsføringskampanjer». Samtidig har Viaplay økt prisene på sine abonnementer i løpet av 2024.

En satsing på rimeligere abonnementsprodukter med reklame kan snu denne utviklingen samtidig som Viaplay kan øke sine reklameinntekter. Selskapet måtte i 2024 se reklameinntektene falle i Norden med rundt 250 millioner kroner til 3,5 milliarder.

Madsen Lindemann mener reklamemarkedet i Norden fortsatt vil være krevende i år, men mindre krevende enn i fjor.

- Vil dere også vurdere et Premier Leauge-tilbud med reklame til en rimeligere pris?

- Vi vurderer alle muligheter, så det blir det politiske svaret her. Når dette produktet er ferdig utviklet og markedsført, så vil du forstå hvordan vi vil gjøre det. Men det er klart vi vil gjøre dette produktet så attraktivt som mulig, sier Madsen Lindemann til Kampanje.

På spørsmål om veksten i de digitale reklameinntektene vil kompensere for fallet lineære reklameinntekter, svarer Madsen Lindemann:

- Det er ambisjonen og ikke bare kompensere, men vokse.

Vil slå ned på passord-deling
Viaplay-sjefen har også latt seg inspirere av grepene Netflix har tatt for å slå ned på at abonnenter deler passordet sitt med brukere utenfor egen husholdning. Også her kommer det nye tiltak i løpet av året.

- Vi er inspirert av noen av våre konkurrenter som har lansert veldig suksessfulle tiltak. Det er noe vi ser på og vi lærer så mye vi kan av dem. Dette er noe vi vil rulle ut allerede i år, sier Lindemann.

Les mer: Viaplay-underskudd på over ti milliarder kroner etter kriseår