Mandag morgen ble det klart seriesuksessen «Pørni» gjennomfører en overgang fra Viaplay til Netflix.

- Mottakelsen av de første tre sesongene av «Pørni» har vært bemerkelsesverdig positiv, og jeg er henrykt over at de kommende sesongene vil debutere på Netflix, har manusforfatter og hovedrolleinnehaver Henriette Steenstrup sagt i en uttalelse.

Les også: «Pørni» flytter til Netflix – varsler to nye sesonger

Det er sesong fire og fem som vil lanseres på Netflix på et senere tidspunkt, mens de tre første sesongene allerede ligger på strømmetjenesten. Dato for de nyeste sesongene er enda ikke annonsert.

Nå uttaler Viaplay seg om salget av det som tilsynelatende har vært en ubetinget suksesshistorie med strømmerekorder og Gullruten-priser for «Beste drama», «Beste skuespiller» og «Beste Manus».  

- Stolte
Viaplay sier i en kommentar til Kampanje at de ikke ønsker å kommentere detaljene rundt avtalen med Netflix, men at de er glade for at «Pørni»-universet får leve videre.

- Vi er utrolig stolte over det vi har fått til med «Pørni», og er glad for at et nytt publikum nå får muligheten til å fordype seg i det fantastiske universet til Steenstrup, sier programdirektør i Viaplay, Anine Johansen, til Kampanje.

Hun forklarer videre at avtalen er «helt i tråd med Viaplays nye innholdsstrategi» hvor fokuset ligger på lokalproduserte realityserier, innkjøpte filmer og serier og sportsrettigheter.

- Hva er det som egentlig er igjen av Viaplays dramasatsing nå?

- Viaplay jobber kontinuerlig med å tilby godt kvalitetsinnhold fra inn-og utland, og allerede 24. mars har vi premiere på sesong fire av orginalserien «Wisting», tett etterfulgt av seersuksessene «Camp Kulinaris» og «Boligkjøp i blinde» bare noen uker senere, sier Johansen.

Stortstilt ryddesalg
Det har vært flere spekulasjoner om hva som ville skje med «Pørni» etter at det i fjor sommer ble kjent at Viaplay har slitt stort økonomisk. For å redde selskapet har ledelsen sett seg nødt til å selge unna en rekke dramaserier.

Tidligere i år ble det klart at Prime Video, som er Amazon sin strømmetjeneste, ville overta hele ni VIaplay-serier. Det inkluderer den norske dramaserien «Harald og Sonja», som tar for seg kongeparets kamp for kjærligheten.

Les også: Viaplay om dramasalget til Prime: - En god avtale for oss

I tillegg til de norske seriene, har Prime sikret seg danske «Den som dreper» og «Bullshit», samt svenske «Jana - merket for livet» og «Paradis City».

Også like før jul meldte en annen dramaserie overgang fra Viaplay. Storsatsingen «Ronja Røverdatter» ble overtatt av Netflix. Nå følger altså «Pørni» etter.

Dette er for øvrig ikke første gang «Pørni» blir å se på en annen kanal. I fjor kjøpte NRK rettighetene til første sesong av dramaserien.

Kampanje får opplyst av NRK at de ikke har vært i dialog med Viaplay om å overta de nye sesongene.