Mandag kveld delte Gullruten ut sine fagpriser på Rockefeller i Oslo.

Totalt ble det delt ut 27 priser, hvor den store vinneren ble NRK-serien «Makta» som stakk av med hele fem priser.

Les også: Makta starter Gullruten-festen - se alle vinnerne her

Men en av de jeveste Gullrutene, «Æresfagprisen», gikk til Ingrid Hafstad som nylig gikk av som pensjonist i NRK. Hafstad har i sin tid hos statskanalen jobbet i NRK Super og NRKs barne- og ungdomsavdeling.

- Med sin innovasjonskraft, driv og enorme begeistring for å skape nye historier for de aller minste, har hun bidratt til at Norge ligger i verdenstoppen når det kommer til å fortelle viktige historier for barn, står det blant annet i jurybegrunnelsen.

Hafstad har blant annet vært sentral i NRKs produksjon av julekalendere siden 2007, i tillegg til at hun har hatt sentrale roller inn mot dukkeserier som Fantorangen, Fantus og Pivi. 

- Dette her... jeg forstår det ikke helt egentlig. Jeg har gjort min jobb, men jammen er det veldig mange andre som har gjort vel så mye jobb som meg, sa en ydymk Hafstad fra scenen da hun mottok prisen.

- Men når jeg får summet meg litt, så vil jeg si tusen takk til dem som har foreslått at jeg skulle få denne jobben. Jeg gikk av med pensjon for to måneder siden og trodde jeg var ferdig med alt som heter priser og den typen ting. Jeg må si tusen takk for den tilliten jeg har hatt i NRK, den har ikke vært liten, fortsatte hun.

Til Kampanje sier Hafstad at det var «svært overraskende og uventet».

- Jeg hadde ikke fått på leppestift engang. Det har ikke gått helt opp for meg enda. Men takk til alle som har ønsket at jeg skulle få denne prisen. Tusen takk, sier hun.

Prisen ble delt ut av kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

- Årets æresfagpris går til en som har viet sin karriere til kanskje det aller viktigste publikummet - nemlig barna. Hun evner å se ting i fra deres perspektiv, og i deres øyehøyde, sa Jaffery.

- Hva tenkte du da kulturministeren leste opp navnet ditt?

- Da kulturministeren leste opp navnet mitt, jeg vet ikke helt, det tok litt tid før jeg skjønte at det var meg, sier Hafstad.

Les hele juryens begrunnelse her:

Årets æresfagpris går til en som har viet sin karriere til kanskje det aller viktigste publikummet - nemlig barna. Hun evner å se ting i fra deres perspektiv, og i deres øyehøyde. Hennes kompetanse har vært sentral for læringsprogrammer som Lesekorpset, MK-X, Sangfoni, programmer som har satt en ny standard i Norden. Hun har også vært viktig for at dukkeserier som Fantorangen, Zook, Perla, Fantus, og Pivi underholder i tusenvis av hjem rundt om i landet. Gjennom hele karrieren har hun hatt et målrettet fokus på barna, og frontet eksperimentering og innovasjon. En av hennes viktigste nyskapninger var Barnas Supershow som også vant Gullruten, og som virkelig satt barna i fokus. Hun har vært sentral i NRKs julekalendere siden 2007 - Barnas Superjul, Julekongen, Stjernestøv, Kristiania magiske tivolitheater, og Snøfall 1 og 2. Alle har satt avtrykk og vil finnes i vår kulturarv i mange generasjoner. Med sin innovasjonskraft, driv og enorme begeistring for å skape nye historier for de aller minste, har hun bidratt til at Norge ligger i verdenstoppen når det kommer til å fortelle viktige historier for barn. Her har NRK Super vært i en helt egen klasse de siste 20 årene.