Denne fredagen blir en merkedag I Schibsted-sammenheng når selskapet formelt stykkes opp i to selvstendige selskaper, ett mediekonsern og ett rubrikkselskap. Medieselskapet beholder Schibsted-navnet, mens markedsplassene som teller selskaper som Finn.no og Blocket.se må finne seg et nytt navn.

Samtidig er det klart for toppsjef Kristin Skogen Lund sin siste arbeidsdag som leder av Schibsted.  Da Kampanje snakket med Schibsted-sjefen på den store verdenskongressen for medier i København sist uke var det en avslappet toppsjef som uttalte seg om sine siste dager i lederstillingen og egne følelser rundt det å slutte. 

- Nei, det er fint det. Også er jeg veldig rasjonell på de tingene. Det er en første og en siste gang for alt, og jeg har jo gått å ruga på dette i mange måneder, kanskje siden september i fjor. Jeg er på overtid nå, sier Skogen Lund til Kampanje.

Les også: Kristin Skogen Lund om livet etter Schibsted: - En ny situasjon for meg

Det var i desember i fjor det ble kjent at Schibsted ville dele selskapet i to. Medie- og avisvirksomheten, kalt News Media, ble solgt til selskapets største aksjonær, Stiftelsen Tinius, mens markedsplassene som Finn.no og svenske Blocket.no blir værende på børsen.

Les også: Skogen Lund hylles av Schibsted-redaktørene: - Åpen, ujålete og lyttende

Siden har nye toppledere og nye konsernledergrupper blitt pekt ut i form av Christian Printzell Halvorsen og Siv Juvik Tveitnes og sist uke falt en av de siste brikkene på plass med den nye ledergruppen i den børsnoterte virksomheten.

- Jeg har logget litt av allerede. Nå har jeg både Christian og Siv som ordner med alt som skal skje fremover, sier Skogen Lund.

- Hva synes du om den nye ledergruppen til Schibsted?

- Ja, det var bra det, og det var jo heller ingen bomber der for meg, sier hun.

I dag skal det være en markering eller et såkalt «town hall meeting» med Skogen Lund og de nye Schibsted-sjefene Siv Juvik Tveitnes og Christian Printzell Halvorsen, også blir det en sommerfest i juni.

- Men veldig mye symbolikk og seremoni rundt dette blir det ikke, sier hun.

- Så lørdag 8. juni er det ikke mulig å nå deg på Schibsted-eposten din?

- Jo, jeg beholder den en liten stund og har en sluttavtale og vil være ansatt en stund og hvis ikke jeg tar en ny jobb så får jeg beholde litt av infrastrukturen på Schibsted. Det er jo greit for meg da har jeg noen å ringe når PC’en ikke virker, sier Skogen Lund.

Fremover skal Skogen Lund engasjere seg i styrearbeid og vil være styreleder i blant annet prestisjeskolen INSEAD, Delivery Hero, Flyktningehjelpen og Oslo-Filharmonien. 

Les også:  Schibsted-sjefen om egne suksesser og fiasko: - En ripe i lakken