PR-byrået Geelmuyden Kiese etablerer et skandinavisk kunnskapssenter for media, teknologi og fortellerteknikk. Det skal ledes av seniorrådgiver Anders Nyland og ligge i Bergen. 

Nyland har frontet GKs bergenssatsing sammen med Svein Roger Selle. De har det siste året hatt kontorplass i lokalene til Bergen Næringsråd.

- Kunnskapssenteret skal ligge i Bergen, fordi Media City Bergen huser Skandinavias fremste miljøer på dette området. Som Skandinavias største kommunikasjonsbyrå med 160 medarbeidere, vil GK være en del av denne klyngen. Ny teknologi flytter virkeligheten tettere på. Virkeligheten er ofte sterkere enn fantasien. Det får konsekvenser for hva som er en god historie, og for hvordan selskaper som NRK, TV2, Bergens Tidende, Vizrt og Geelmuyden Kiese kommuniserer med samfunnet, sier Hans Geelmuyden, sjef i GK Gruppen.

Som sjefredaktør i Bergensavisen var Anders Nyland med å skape Media City Bergen sammen med blant annet Næringsrådet.

- Jeg jobbet med Media City i seks-syv år. Når GK flytter inn, føles det som å komme hjem, sier Nyland.

Media City Bergen har offisiell åpning i morgen. GK skal være på plass 1. desember.

- Vi ser på Media City Bergen som en stor bikube, der kompetansemiljøer innen media og teknologi bestøver hverandre. GK lager kommunikasjon for 600 skandinaviske organisasjoner og virksomheter, og vi gleder oss til å invitere kundene våre til å delta i bestøvningen, sier Nyland.