Torsdag kveld kunne Kampanje og Kantar TNS endelig avsløre resultatene fra årets Byråprofil-undersøkelse, der over 500 av Norges største annonsører og medlemmer av Kommunikasjonsforeningen har avgitt sin vurdering av de norske byråene.

For femte år på rad er det Trigger som kåres til Årets PR-byrå. De slår dermed konkurrenter som Zynk og Geelmuyden Kiese, som inntar andre- og tredjeplassen.

Les også: Ny storeslem fra Try - vinner Byråprofil for 15. gang

Trigger vinner PR-prisen til tross for at de «meldte seg ut av PR-bransjen» i fjor ved å definere seg som et utviklingsbyrå. Men for annonsørene spiller det liten rolle.

- Jeg vet ikke om markedet har fått med seg alt. Det er litt forvirrende, til og med for oss, når man jobber med innovasjon. Derfor er det veldig bra å vinne prisen, for det er en slags bekreftelse, sa byråleder Bente Kvam Kristoffersen fra scenen.

Det er få endringer i toppen, men Geelmuyden Kiese får i år ha tredjeplassen for seg selv. I fjor måtte de dele den med Släger og Apeland.

Se alle resultater i denne og de andre Byråprofil-kategoriene på Kampanje Premium. 

Plass Byrå Plass 2016
1. Trigger (1)
2. Zynk (2)
3. Geelmuyden Kiese (3)


- Vi kan ikke si til kundene våre at kommunikasjon og merkevarebygging er nok. Det som skjer nå kommer til å endre alt ved hvordan norsk næringsliv fungerer. Jeg håper flere ser at bransjen de er en del av ikke vil være relevant særlig mye lengre om vi ikke tar store grep, uttalte Trigger-gründer Preben Carlsen for ett år siden.

Han tok nylig med seg et knippe ansatte og etablerte Trigger X, som er et søsterselskap til kommunikasjonsbyrået.

Les mer: Store endringer i Trigger - Preben Carlsen starter nytt selskap

Første gangen PR-byråene ble målt i Byråprofil, var i 2013, og Trigger har altså stått på toppen av pallen i alle disse årene. I 2014 måtte byrået finne seg i å dele førsteplassen med Zynk.