Med en avtaleperiode på to år og opsjon på ett år om gangen etter det, er det miljø-lilleputten Footprint, som er startet av Beate Nossum, som hanket i land kunden.

I den åpne anbudskonkurransen valgte 11 byråer å delta.

- Det var veldig mye bra og høy kvalitet på anbudene. Det var mange av de store som deltok, men vi endte altså på Footprint, sier Eirik Andersen, som er leder for kommunikasjon i Ruter.

- Hvorfor valgte dere Footprint?

- Som alle andre offentlige anskaffelser er dette en totalvurdering. Summen av det de leverte, spesielt på relevans, gjorde at de traff godt på det vi var ute etter. De stilte med et veldig erfarent team som kunne vise til relevans i forhold til det vi var ute etter. Så de skilte seg ut i positiv forstand, sier Andersen til Kampanje.

- Ikke misfornøyde med MSL
Frem til nå er det MSL som har hatt denne avtalen. Eirik Andersen avviser at det var misnøye med MSL som utløste skiftet.

- Nei, vi var ikke misfornøyde. Men kontrakten gikk ut, og siden vi er offentlig eid, måtte det lyses ut. Hos MSL hadde det vært endringer i teamet og vi brukte dem lite. Men MSL deltok ikke i pitsjen.

Totalverdien på rammeavtalen er på tre millioner kroner fordelt på to år.

- Her må jeg understreke at dette er en ramme, kan være alt fra null kroner til tre millioner kroner. Det er ingen automatikk i at vi nå skal bruke tre millioner kroner på Footprint de neste to årene. Dette er bare en antydning av et behov

Andersen forteller at de ikke har liggende mange oppgaver som Footprint kommer til å gyve løs på umiddelbart.

- Vi tenker langsiktighet, og kommer først til å bli bedre kjent med hverandre, også vil det sikkert være behov i kommunikasjonsteamet etter hvert, sier han.

Champagne og bamsemums
Daglig leder Beate Nossum i Footprint avslører at champagnen ble sprettet da de fikk vite at de hadde vunnet anbudet.

- Vi visste at vi kjempet mot de beste byråene og jubelen sto i kontortaket da vi vant! Champagne-korken spratt på morgenmøtet og Christopher måtte frem med bamsemumsen vi har spart for de store anledninger. For oss er dette en viktig bekreftelse på at vi jobber smart og riktig, sier Nossum.

Hun understreker at Ruter er en viktig brikke for at Oslo skal kunne oppfylle klimamålene og at selskapet er mer enn et rent kollektivselskap.

- For oss er det viktig å aldri glemme at Ruter er mer enn et kollektivselskap, Ruter en del av hverdagen til et flertall av befolkningen i hovedstadsområdet. For mange er overgangen til kollektivtransport fortsatt skremmende. Her kan god strategisk kommunikasjon forsterke Ruters viktige tjenester, sier Nossum.

Footprint skal bistå Ruter med kommunikasjonsplaner på strategisk nivå, både internt og eksternt.