Kommunikasjonsgiganten Burson Marsteller som er eid av nettverket WPP, blir fusjonert med det et av konsernets andre, sterke merkenavn innen PR; Cohn & Wolfe. Det nye navnet på det fusjonerte konsernet blir Burson Cohn & Wolfe (BCW).

Det blir dagens leder av Cohn & Wolfe, Donna Impero, som skal lede det nye konsernet. Dagens BM-leder vil bli styreleder i konsernet.

- Vår beslutning om å slå sammen de to byråene er drevet av sterke, kompatible kapasiteter og ekspertise, en kombinert evne til å levere integrerte løsninger på tvers av sektorer og vil ha en størrelse som setter oss i stand til å konkurrere med de største kommunikasjonsbyråene i verden, sier toppsjef Sir Martin Sorrell i WPP i en melding.

I Norge vil sammenslåingen få minimalt med betydning, sier Norges-sjef Wenche Halsen til Kampanje.

- Men vi blir del av et større nettverk, og det er jo bra. Cohn & Wolfe har et litt annet kundegrunnlag enn oss, så det er bra for oss å kunne stå bedre rustet inn mot B2C-markedet, sier hun til Kampanje.

Den synlige, praktiske konsekvensen vil være at Burson Marsteller Norge endrer navn.

- Ja, alle får nytt navn. Så det er bare å begynne å øve oss. Men vi synes dette er spennende altså. Vi blir jo styrket, sier Halsen.

Det nye kommunikasjonskonsernet vil ha over 4000 ansatte i 42 land. Fra og med 1. juni tar Bente E. Engesland over som ny administrerende direktør i Burson Cohn & Wolfe i Norge.

Les intervjuet med den nye PR-sjefen: - Vil ikke delta i alle mulige rare bransjedebatter