Espen Teigen er ferdig som Sylvi Listhaugs politiske rådgiver, etter at hun trakk seg som justisminister i dag. Det var Dagbladet som først omtalte Espen Teigens avgang.

Teigen kommenterer avgangen slik overfor Kampanje:

- Jeg går av naturlig sammen med statsråden, det er helt ordinær praksis. Det har vært en veldig spennende og artig tid med Sylvi som sjef. Den siste perioden har vært ekstremt hektisk, og nå skal jeg bare ta meg noen dager fri og se hva jeg gjør fremover, sier Teigen til Kampanje.

- Vurderer du en jobb i PR-bransjen?

- Jeg skal ikke utelukke noe som helst nå. Nå trenger jeg bare litt tid, søvn og en kald øl. 

Les også: Listhaug går av etter «heksejakt» - slik var hun som PR-rådgiver

Torsdag forrige uke kom Listhaug, etter mye om og men, med en uforbeholden beklagelse for at hun la ut et innlegget der hun hevdet at Arbeiderpartiet mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Det var ikke nok til å gjenopprette tilliten til henne i Stortinget og i dag valgte hun å trekke seg etter det hun kalte en heksejakt.

Espen Teigen har blant annet hatt ansvaret for Listhaugs Facebook-side.

- Tar du selv noe ansvar og beklager posten som til slutt førte til at Listhaug gikk av som statsråd?

- Den er beklaget og slettet. At Ap har spinnet den posten til det ugjenkjennelige får de svare for, sier Teigen.

Professor Gunn Enli ved Institutt for medier og kommunikasjon på Universitet i Oslo har tidligere sagt til Kampanje at Listhaug-sakenviser at logikken som gjelder på Facebook og den politiske logikken for alvor har krasjet.

Les også: Listhaug og Teigen ble sett på som Facebook-stjerner: - Har latt seg forlokke og forlede