Dinamo har ansatt Thor-Arne Englund (36) fra Høyres stortingsgruppe som seniorrådgiver. I stortingsgruppen har han blant annet vært kommunikasjonsrådgiver for Høyres energi- og miljøfraksjon.

Englund var også rådgiver for klima- og miljøminister Vidar Helgesen frem til Høyre ble erstattet av Venstre i Klima- og miljødepartementet. Nå skal han jobbe med bærekraft og klimarelaterte spørsmål i Dinamo.

- Etter rokeringene i regjeringen ble det naturlig å se meg om etter nye utfordringer, og da falt valget på å jobbe med bærekraft for Dinamo. Det er et bunnsolid kommunikasjonsfaglig miljø, samtidig som det tenkes veldig kreativt, og det passer meg godt, sier Englund.

Skal lede bærekraft-satsing
Englund er allerede i gang i sin nye jobb der han har fått ansvaret for å lede byråets satsing på kommunikasjon og rådgivning knyttet til bærekraft.

- De fleste bedrifter snakker om bærekraft på et eller annet nivå og mange har implementert det i forretningsplanen. Det er likevel et stort behov for kunnskap om hvordan man kan bruke satsingen som en konkurransekraft, sier Englund.

- Det viktigste poenget er at arbeid med bærekraft lønner seg når det gjelder å tiltrekke seg ansatte, kunder og investorer, men også at det ikke trenger å være veldig komplisert og vanskelig, sier han.

Les også: Dinamo-reklame omtalt på det amerikanske talkshowet «Last Week Tonight»

I tillegg til å ha vært politisk rådgiver for Vidar Helgesen har han også jobbet som kommunikasjonsrådgiver i miljøstiftelsen Zero. Det er Dinamos andre ansettelse fra Zero det siste året.

- Vi opplever en økt etterspørsel etter rådgivning knyttet til bærekraft og klima. Derfor har vi nå styrket laget kraftig på dette feltet. I fjor ansatte vi Ida Spjelkavik fra Arbeiderpartiet med bakgrunn fra Zero, og med Thor-Arne Englund er vi nå godt rigget på dette feltet, sier Henning Brikt Andersen, leder for PR i Dinamo.

Thor-Arne Englund er byråets tredje ansettelse siden i fjor sommer, og Dinamo teller nå 53 hoder. Byrået jobber med PR, reklame og design.