Bransjeglidningene innenfor media, PR og kommunikasjon fortsetter med full styrke når kommunikasjonshuset Burson-Marsteller og mediebyrågrupperingen GroupM nå går sammen i et strategisk samarbeid.

- Vi ønsker å tilby et bredere spekter av kommunikasjonstjenester enn det som er våre kjerneprodukter, og det gjør vi best gjennom solide samarbeidspartnere, sier Martin Bentzen, administrerende direktør i GroupM.

Burson-Marsteller, som er et av verdens ledende kommunikasjonsbyråer, og GroupM, som med sine byråer Mediacom, Mindshare og Wavemaker er et av verdens største mediebyrågruppinger, tilhører begge det multinasjonale nettverket WPP.

Samarbeidet skal imidlertid være et lokalt initiativ.

- Dette er et gjensidig, lokalt initiativ som kom av at vi så at vi har noen plattformer og kompetanse vi kan tilføre i noen kundeforhold Burson har, og visa versa. Det er naturlig at man inngår samarbeid når man tilhører samme familie, og det vil bli viktig for å kunne levere bedre og mer solid arbeid for kundene våre, sier Bentzen.

Det strategiske samarbeidet vil bestå i å utveksle tjenester og produktinnovasjon. Ambisjon er å tilby sine kunder et «sterkere og mer helhetlige tilbud» innenfor media, PR og analyse.

- Vi er inne i en tid med stor omstilling innen kommunikasjon, reklame og PR. Bransjene glir mer over i hverandre og konkurransevilkårene endres radikalt. For oss er det viktig å være i front på innovasjon og nye løsninger, sier Bente E. Engesland, administrerende direktør i Burson-Marsteller.  

Les også: Burson-Marsteller blir Burson Cohn & Wolfe

Vil ikke kalle det eksklusivt
Til Kampanje presiserer Bentzen i GroupM at det ikke er snakk om et eksklusivt samarbeid, og at de heller vil fungere som gjensidige leverandører til hverandre. Samarbeidet betyr heller ikke nødvendigvis at de vil gå sammen i byråpitsjer selv om felles front i pitsjer heller ikke utelukkes. 

- Vi samarbeider allerede med andre selskaper utenfor gruppen på pitsjer der vi ser det som nødvendig og smart. Dette samarbeidet vil ikke gi økt grunnlag for å stille sammen på pitsjer, vi skal samarbeide først og fremst fordi vi ser det som nyttig, sier Bentzen.

- Men uansett er samarbeid mellom et PR-byrå og mediebyrå ganske unikt i Norge?

- Det er mulig at det er nytt sånn rent offisielt, ja. Samtidig er det ikke unaturlig når kommunikasjon stadig blir mer innsiktsdrevet og datadrevet. Vi trenger hverandres kompetanse, og det vil være interessant å se om kundene våre vil nyte godt av et slikt strategisk samarbeid. Det er jo hele fornuften og årsaken bak dette, sier Bentzen.

Les også: Bente Engesland er ny toppsjef i Burson-Marsteller