Tidligere informasjonsdirektør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) går til PR-byrået Zynk og blir fagansvarlig for byråets kriserådgivning. Rune Nøstvik la bak seg åtte år i NHO da han for to år siden startet for seg selv og gründet Pericilum, et selskap som spesialiserer seg på krise- og beredskap, risikoanalyser og reisesikkerhet. 

- Etter to spennende år på egen kjøl, vokste det frem et behov for å være fast tilknyttet et faglig og sosialt miljø. Kvaliteten på det Zynk leverer innen både krise og annen rådgiving kjenner jeg godt fra tiden i NHO, sier Nøstvik. 

Krise- og beredskap er ett av hovedområdene til Zynk. De har blant annet blitt kåret til det beste krisebyrået i Norge i den årlige Byråprofil-undersøkelsen hvert år siden 2014. 

- Som rådgiver i Zynk har jeg med meg erfaring fra journalistikken, krise- og beredskapsarbeid og kommunikasjonsrådgivning. Jeg tar også med meg porteføljen for et fagfelt jeg brenner ekstra for - reisesikkerhet. Dette er for meg en naturlig del av det å forebygge og håndtere kriser, sier Nøstvik. 

Les også: 13 millioner til Zynk-eierne - omsetningen økte i fjor

Legger ned eget selskap
Med Nøstviks exit betyr det slutten for Pericilum, som ikke hadde andre ansatte enn gründeren selv. Han betegner nedleggelsen av Periculum som «ingen big deal». 

- Jeg tar med meg porteføljen inn i Zynk, så Pericilum vil ikke eksistere lenger. Jeg hadde et par stykker som var interessert i å overta, men det er jo min portefølje, så det er ingenting igjen der nå. Etter to år kom jeg til et punkt der jeg enten måtte ansette eller finne noen å jobbe med, og siden jeg er mer glad i å jobbe operativt enn administrativt ble valget lett, sier Nøstvik til Kampanje.

- En av bransjens mest erfarne
Nøstvik er utdannet journalist ved Høgskulen i Volda. Han har i sin journalistiske karriere arbeidet som frilansjournalist, skribent og forfatter.

Blant tidligere arbeidsgivere er blant annet Budstikka, VG Nett og NRK. I sistnevnte tilbragte han åtte år som journalist, vaktsjef og redaksjonssjef i nyhetsavdeling, i tillegg til å være ansvarlig for digital utvikling i nrk.no. 

- Rune Nøstvik er en av bransjens mest erfarne kriseeksperter. Han har lang erfaring fra NHO og NRK, og kjenner norsk samfunns- og næringsliv svært godt. I tillegg til sin faglige tyngde og senioritet, er han en ryddig og hyggelig person, sier daglig leder i Zynk, Anniken Haugen Jebsen

I perioden hos NHO der Nøstvik var informasjonssjef og informasjonsdirektør, var han også ansvarlig for kriseplaner og kriseledelse. 

Nøstvik tiltrer den nye stillingen 15. august. 

Les også: Ena Pinjo blir Zynks nye dataanalytiker