- Med Jenny om bord får vi en unik kombinasjon av fersk industrierfaring og solid kommunikasjonsfaglig kompetanse. Hun er lett å samarbeide med og kommer til å gjøre det enda hyggeligere å være kunde i WergelandApenes, sier byråsjef i Wergeland Apenes, Martin Apenes, til Kampanje. 

Han ønsker selskapets nye tilskudd velkommen. 

- Det er vår første skalp i år, sier han.

- Hvordan er det å kuppe kompetanse fra en større konkurrent?

- Geelmuyden Kiese (GK) har levert fantastiske rådgivere til PR-bransjen i alle år. Vi driver vel alle med eksport og import innad i bransjen, inkludert oss selv. Når flinke folk velger å forlate et godt byrå til fordel for oss, smaker det godt, men jeg fryder meg kun over egen erobring, ikke andres tap, svarer Apenes. 

Les også: Går fra Wergeland Apenes til PR-nykommer

- Føles veldig riktig
I løpet av sin fartstid i GK, har Jenny Nygaard jobbet med merkevarer som Kiwi, Ikea, Backe, Manpower og Scandic. Der har hun spesialsiert seg innen teksproduksjon, virksomhetskommunikasjon og budskapsutvikling. Hun begynte i stillingen for en ukes tid siden. 

- Jeg har hatt fem vanvittig lærerike og morsomme år i GK, men nå er jeg klar for noe nytt. Det føles veldig riktig å begynne i et mindre byrå der jeg kan fortsette å bygge kompetansen min og komme enda tettere på kundene, sier Nygaard.

Nygaard var blant annet utleid på heltid til Yara International i en lengre periode, både som kommunikasjonsrådgiver og som midlertidig sjef for ekstern kommuniasjon. 

- Jeg er veldig glad for å skulle fortsette å jobbe med kommunikasjon i et byrå som har et kjempegodt rykte i bransjen og næringslivet. Det å løse kommunikasjon er det jeg er mest opptatt av, svarer Nygaard. 

- Norges fremste inkubator
- Hvordan tok GK nyheten om at du skulle til Wergeland Apenes?

- GK synes alltid det er trist når de mister ressurser, særlig de som har vært der lenge og kjenner byrået godt. Men GK er jo Norges fremste inkubator av kommunikasjonstalenter, så jeg tror at de har litt stolthet i det å sende folk av gårde på eventyr, sier Nygaard. 

Hun er nå klar for å konkurrere med sitt gamle kontor. 

- Det vet jeg blir tøft, for GK er fortsatt et av Norges beste byråer. Det er bare å brette opp ermene.

- Vi gratulerer Jenny med ny jobb, og ønsker henne lykke til, skriver Hans Geelmuyden i en e-post til Kampanje. 

I 2018 gikk GK med underskudd for første gang på 17 år. Samtidig forsvant syv partnere ut av selskapet. Til sammenligning gikk Wergeland Apenes med 6,4 millioner i overskudd i fjor. De er for øvrig et stykke bak når det gjelder størrelse. I 2018 hadde GK en byråinntekt på 112 millioner kroner, mens Wergeland Apenes kunne skilte med 22,5 millioner. 

Les mer: Geelmuyden Kiese med underskudd for første gang på 17 år