PR-byrået Kruse Larsen, som kanskje er mest kjent for tradisjonell PR og politisk påvirkningsarbeid, starter et datterselskap som utelukkende skal jobbe med en digital tilnærming til myndighets og samfunnskontakt.

Det nye selskapet har fått navnet Pressure og skal ledes av 29-årige Celine Gran.

- Navnet ble valgt fordi vi skal sette trykk på beslutningstakere for å fremskynde, stoppe eller påvirke beslutninger. Det høres kanskje litt «ballsy» ut, og det liker vi, sier Gran selvsikkert.

På tross av sin unge alder, har hun rukket å få en god del kommunikasjonserfaring. Hun har vært ansatt i Kruse Larsen i litt under ett år, og kom den gang fra Geelmuyden Kiese, hvor hun hadde jobbet i åtte år.

- I motsetning til de fleste av kollegaene mine i Kruse Larsen, kommer jeg ikke fra politikken, men mange av de kundeforholdene jeg har jobbet med, handler om politikk, beslutninger og samfunnskommunikasjon, forteller hun.

- Men hvorfor starter dere et eget byrå om digitale løsninger, kunne ikke dette bare vært en tjeneste man tilbyr i Kruse Larsen?

- Jo, det kunne det, men vi vil rendyrke dette i eget byrå for å skille mellom det tradisjonelle kommunikasjonsarbeidet som Kruse Larsen driver med, og et byrå som er spesialisert på digitale medier.

Leder Pressure:

Det blir Celine Gran (til høyre) som skal lede det nye selskapet Pressure. Her er hun avbildet sammen med Kruse Larsen gründer Jan Erik Larsen (til venstre) og Birgitta Pagot, som er administrerende direktør i Reform Society i Sverige. Foto: Espen Solli

Får svenske med-eiere
Pressure vil ha delt eierskap med det svenske byrået Reform Society, som har rundt 100 ansatte fordelt på åtte ulike byråer. Svenskene vil kontrollere 40 prosent av selskapet, mens Kruse Larsen vil sitte på de resterende 60 prosent.

- Vi vil også få spisskompetanse gjennom samarbeidspartneren Reform i Sverige. De har en organisering der de har opprettet nye selskaper for å få inn folk som er best på akkurat det man har satset på i datterselskapene.

Gran er ikke redd for at kundene vil oppfatte dette som vanskelig.

- Jeg tror ikke kundene vil oppleve det som at de forholder seg til ulike selskap. Det skal være enkelt å være kunde i Pressure, sier hun.

Det har ikke vært et alternativ for Kruse Larsen å bevege seg mot en modell der man ble et byrå som leverte tjenester i alle deler av kommunikasjonsbransjen.

- Noen kunder har en relasjon til fullservicebyråer, og ønsker det. Vi er ikke det og skal heller ikke bli det. Jeg ser at mange etterspør spisskompetanse heller enn et byrå som leverer litt av alt. De kundene vi har, etterspør nettopp dette. De etterspør også kompetanse på å være tilstede i digitale og sosiale medier.

Enn så lenge er det kun Gran som utgjør selskapet, men planen er å vokse i antall.

- Jeg skal få lønnsomhet og ansette så fort som mulig. Planen er å ansette fem personer i løpet av året, slik at vi raskt kan levere på de mindre prosjektene med kompetanse som sitter i Norge, sier hun.

Foreløpig beholder hun samme kontorplass som hun har hatt som ansatt i Kruse Larsen.

- I første omgang kommer jeg til å sitte der jeg sitter, for det er helt sentralt med et tett samarbeid. Men når vi vokser, vil vi nok måtte gjøre som Storm Communications – nemlig å flytte inn i naborommet i samme hus, tror hun.