Det Tønsberg-baserte PR- og reklamebyrået, Artell kommunikasjon, har i en årrekke spesialisert seg innenfor legemidler og helse. Nå har de også hentet inn en ny daglig leder til byrået og det er Carl Fredrik Bø (51) som kommer fra stillingen som spesialist innen helse- og legemiddelkommunikasjon i kommunikasjonsbyrået Apeland.

- Artell har hovedsakelig bistått kunder innen helsesektoren med kommunikasjonstjenester innenfor reklame, PR og digitale løsninger. Disse tjenestene skal vi fortsette å levere. Gjennom ansettelsen av Carl Fredrik som byråleder, utvider vi tjenestespekteret vårt og vil fremover levere rådgivning innenfor markedsadgang, samfunnskontakt, internkommunikasjon og issue management, sier styreleder Patrick Tepfers i Artell.

Han ser for seg flere ansettelser innenfor disse nye tjenesteområdene.

- Helsekommunikasjon handler om å bidra til at mennesker får et bedre liv og lever et lengre liv. Det gjør dette feltet ekstra meningsfullt å jobbe med. Helsekommunikasjon er samtidig betydelig mer komplekst, med betydelig flere aktører å forholde seg til og kommunisere med, enn det man har i andre bransjer. Artell er landets fremste byrå innenfor helsekommunikasjon, hvor alle brenner alle litt ekstra for hjelpe pasientene. Jeg er stolt over at jeg får bli en del av dette miljøet og ydmyk i forhold til at jeg skal lede de fremste ekspertene innen helsekommunikasjon i Norge, sier Carl Fredrik Bø.

Bø har de siste ni årene bistått en rekke legemiddelselskaper med medie- og myndighetskontakt, samt krise- og internkommunikasjon. Bø startet opp og ledet helsekommunikasjonsbyrået Effector i Norge i 2011, frem til han begynte i Apeland i 2014. Han har tidligere også vært informasjonsansvarlig i Geelmuyden.Kiese.

Artell ble etablert i 1997 og hadde i 2018 en omsetning på snaue elleve millioner kroner og leverte et resultat på rundt null. Byrået eies av de ansatte, med Svein Johnsen som majoritetsaksjonær.  Byrået har hovedsakelig levert jobber innenfor tradisjonell reklame og digital kommunikasjon, men har den siste tiden utvidet tjenestespekteret inn mot PR- og kommunikasjon.