Experian, en av verdens største leverandør av kreditt-, analyse- og markedsinformasjon, velger Nova Vista som nytt PR-byrå. Leder for PR- og innholdstjenester i Nova Vista, Petter Gjelsnes, forteller at byrået startet satsingen på PR og innhold for litt over et år siden som følge av økt etterspørsel på denne typen tjenester fra eksisterende og nye kunder.

- Med andre ord er det behov for et byrå som jobber strategisk, kreativt og operativt på tvers av fagdisipliner. Det er gøy å se at store internasjonale og nasjonale kunder velger et byrå som enn så lenge er relativt ukjent i PR-sammenheng, sier Gjelsnes til Kampanje.

Gjelsnes er veldig fornøyd med at Experian har valgt å legge PR-kontoen deres hos dem.

– Experian sitter på enorme mengder innsikt om privatøkonomi og den økonomiske tilstanden i norsk næringsliv. I tillegg har de et stort miljø for forskning og utvikling. Det i kombinasjon med sterkt fokus på analyse og analyseverktøy, gjør det til et veldig spennende selskap, sier Gjelsnes.

- Det er ikke uten grunn at selskapet flere år på rad har blitt kåret av Forbes til et av verdens 100 mest innovative selskaper, legger han til.

Charlotte Høydal, Senior Marketing Specialist i Experian Norge, sier Nova Vista ble valgt på bakgrunn av anbefalinger når de søkte etter et operativt og kreativt byrå med rett kompetanse.

– Vi må ha et byrå som både kan være strategisk og lettbent, og som kan forenkle det komplekse, sier Høydal.

Nordisk markedssjef i Experian, Rie Lindgren, sier de som selskap er avhengig av et byrå som evner å kaste seg rundt. 

– I Experian skjer ting raskt, og vi er derfor avhengig av et byrå som evner å forstå vår forretningsmodell og som samtidig kan levere på korte tidsfrister. Hvilket Nova Vista har bevist at de kan gjøre fra dag én, sier Lindgren. 

Nova Vista er en del av et av Aller Medias byrånettverk Ahead Group, som består av byråene Redink, Hyper, Uniform og OMG i Norge, OTW i Danmark, samt OTW og Make Your Mark i Sverige og Dingle i Finland. Nova Vista omsatte i 2018 for 61,4 millioner kroner og hadde et underskudd på omtrent 4,5 millioner. Selskapet har 27 ansatte.