Oslo-Filharmonien lanserer nettserien «Klassisk forklart» i anledning orkestrets 100-års-jubileum. Med proffdanser og programleder Mona Berntsen i spissen skal serien øke kunnskap og forsterke følelsene for klassisk musikk. Serien er utviklet av Trigger Oslo og Willy Nikkers. 

Oslo-Filharmonien har gjennomført en undersøkelse som viser at klassisk musikk er svært populært i Norge, men at folk likevel mangler kunnskap om sjangeren, særlig de yngre. Dette ønsker Oslo-Filharmonien å gjøre noe med.

– Det er vel med klassisk musikk som med mye annet, man verdsetter det man kjenner og forstår. Undersøkelsen bekreftet at flere ønsker seg mer kunnskap om sjangeren, så det skal vi gi dem, sier Liv Beate Skavdahl, kommunikasjonssjef i Oslo-Filharmonien.

Med seg på laget har de Mona Berntsen som har danset med stjerner som Justin Timberlake, Madonna og Justin Bieber. Sammen skal de gi både nye og eksisterende lyttere en innføring i klassisk musikk.

Se den første episoden i serien her:


- Lærer noe nytt i hver episode

Serien er utviklet av Trigger Oslo og Willy Nikkers. Markus Eckbo Endresen, rådgiver i Trigger Oslo, forteller at neste episode er under produksjon og vil lanseres i begynnelsen av mars. 

- Da tar vi for oss nye aspekter av klassisk musikk. Meningen er at man lærer noe nytt i hver episode og øker forståelsen slik at man setter enda mer pris på det man hører, sier Endresen til Kampanje. 

- Neste episode er mer emosjonell, da skal man ikke tenke så mye, men la seg rive med og kjenne på det klassisk musikk først og fremst handler om, følelser, legger han til. 

Trigger-rådgiveren forklarer hvorfor de valgte proffdanseren Mona Berntsen som programleder. 

- For det første er hun en fantastisk formidler. Det andre er at det er noen spennende likheter mellom Monas dans og klassisk musikk. I musikken veksler man mellom motstand og forløsning, mellom det mørke og det lyse, man holder igjen før man drar på, strukturelt ganske likt som man gjør i dans. I neste episode vil vi i større grad utforske dynamikken mellom henne som danser og orkesteret som fremfører stykket, sier Endresen.

Trigger-rådgiver:

Markus Eckbo Endresen. – «Klassisk forklart» skal fungere som en nøkkel inn til en rik musikalsk verden man ikke kjenner så godt fra før, sier han.

- Flere ville oppleve oss live
Kommunikasjonssjefen i Oslo-Filharmonien forteller at de allerde har merket stort engasjement i sosiale medier og at de kunne glede seg over en fullsatt sal under Carmina-Burana-konserten i Oslo Spektrum. 

– For mange var nok dette første konsert med Oslo-Filharmonien, og mye tyder på at «Klassisk forklart» har bidratt til at flere ville oppleve oss live. Nå er det en ny episode like rundt hjørne, som vi håper vil bidra til at enda flere får et forhold til denne fantastiske musikksjangeren – både blant yngre og eldre generasjoner, sier Skavdahl.

Bak serien står Markus Eckbo Endresen (konsulent), Magdalena Kamøy (kreatør og manusforfatter) Lisa Westad (prosjektleder), Kaja Gilje Sekse (innholdsrådgiver) og Henning Hammer Torp (PR-rådgiver), fra Trigger. Fra produksjonsselskapet Willy Nikkers har Stian Johansen hatt regi, Halvor Lid har produsert, med Cyril Boije som etterarbeidsprodusent, Marie Stang var produksjonsleder, med foto av Sigurd Neby, Tormod Berge på klipp og animasjon av Andreas Rustad.