Det ble en litt annerledes prisutdeling under årets Sabre Awards eller det som bare går under navnet «EM i PR». For i år var det ingen middag eller fysisk prisoverrekkelse da det hele skjedde digitalt under en liveoverføring fra London.

Kvelden ble ingen skuffelse sett med norske øyne, og i motsetning til i fjorårets to gull ble det i år totalt tre gull. Trigger mer enn forsvarte sitt ene gull fra i fjor med å ta to gull for én og samme kampanje. Byrået traff dermed blink med sin Ramadan-kampanje for kunden Coca-Cola.

- Dette er en skikkelig lagseier som Coca-Cola og Trigger virkelig feirer sammen. Vi jubler, sier byråleder i Trigger, Bente Kvam Kristoffersen, til Kampanje.

Les også: Norsk PR-gründer til topps i «EM i PR» – får gull i klassen for beste nykommer

I kampanjen fjernet Coca-Cola fristelsene fra annonsene sine i solidaritet med dem som faster. For å få til det tok de tok i bruk tidsinnstilte digitale reklameflater med teksten «Denne annonsen faster til solnedgang», i tillegg til ønsket om «god ramadan», på dagtid. Det ble også satt opp en fastende brusautomat på Oslo S som kun fungerte etter solnedgang, og da ga den bort gratis brus til dem som brukte den.

Kristoffersen sier byrået vant i to tøffe kategorier som «Best in social good + Public Service» og «Food & Beverage».

- Det gjør at det er ekstra gjevt å vinne. I den siste kategorien møter knallhard internasjonal konkurranse.  At vi i tillegg får utmerkelsen i kategorien «Cause brand marketing campaign» betyr ekstra mye. Coca-Cola har med Ramadan-kampanjen tatt et viktig standpunkt og har lykkes med en klok strategi og en gjennomføring som engasjerte bredt, sier hun.

Trigger hadde totalt to nominasjoner. 

Gull også til Nucleus 
Men også Nucleus markerte seg med ett gull.  Byrået hadde totalt fire nominasjoner og dermed flest av de norske byråene.

Nucleus stakk av med sin gullmedalje med kunden Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) og kampanjen «Levende Lydbok - Forfatter gis bort» under kveldens digitale prisutdeling. Gullet til Nucleus kom i kategorien «Educational and Cultural Institutions».  

- Det å fremme leseglede er særlig viktig overfor en gruppe barn og unge som strever med å lese trykt tekst. Og det å vinne en så gjev pris for en så viktig kampanje er selvfølgelig ekstra stas, sier kundeansvarlig Jan-Sverre Syvertsen i Nucleus.

For øvrig var Nucleus også nominert med jobber for blant annet Onninen og Trygg Trafikk i kategoriene «Business to Business», «Integrated Marketing» og «Public Education».

- Det er alltid stas å vinne priser i internasjonale konkurranser. Prisen henger høyt og det er gøy å oppleve at både Nucleus og andre norske byråer leverer vinnerprosjekter- og kampanjer år etter år. Neste år kan vi forhåpentligvis feire sammen, sier Axel Revheim, byråleder i Nucleus.

Dette var det fjerde året Nucleus vinner pris i Sabre Awards som arrangeres av The Holmes Report og premierer innovativ, strategisk, kreativ og effektiv markedsføring. 

Gullvinnere:

Kyrre Edquist og Axel Revheim kunne i går kveld glede seg over et gull i EM i PR under Sabre Awards.

Gull også til JCP
Også PR- og reklamebyrået JCP PRAD vant med kampanjen «Lag Din Egen Lunsj» for Opplysningskontoret i Landbruket og Norsk Sjømatråd. Bakgrunnen er at Matprat, melk.no, Ofg.no, brødogkorn.no og Norsk sjømatråd i 2018 igangsatte et felles prosjekt for å få ungdomsskoleelever (13-16 år) til å engasjere seg i å velge en sunn lunsj i tråd med Helsedirektoratets kostråd. Løsningen ble å la ungdommen selv lage reklamene, totalt ble det utviklet over 30.000 reklamer av, for og til ungdommen.

- Fantastisk gøy å gå inn i sommerferien med en anerkjennelse som dette. Ikke minst er det et viktig prosjekt som vi er veldig stolt av å ha utviklet og ikke minst at det faktisk har hatt effekt. Det gleder vi oss til å presentere i en større rapport som lanseres i august, sier Lars Eia Kirkholm.  

Kategorien det her var snakk om var «Best Influencer Programs + Endorsements»

Lag din egen lunsjreklame / Make Your Own Lunch-Commercial — The Norwegian Public Interest Organizations for Farmers – JCP PRAD med Splay Norge