Høsten er i full gang for Newslab og nå har innholdsbyrået lagt til to nye i staben. En av dem er Haakon Forren (40) som er hentet inn som ny rådgiver. Han kommer fra tilsvarende stilling i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese – der han har vært siden 2016.

- Haakon Forren har solid erfaring fra bransjen, og har ledet både salgsteam og en stor kundeportefølje. I tillegg har han forståelse for verdien av innholdsmarkedsføring og et driv til å ta Newslab til nye høyder, forteller Linn Isaksen, som er fungerende daglig leder i Newslab mens Kristiane Roe Hammer er i foreldrepermisjon.

Les også: Tøffe tak i Newslab: - Går vi i pluss skal de ansatte skal få tilbake for lønnskuttene

- Føles veldig riktig
Da koronakrisen brøt ut for fullt etter at statsminister Erna Solberg delvis stengte ned landet 12. mars i år, var PR-byrået GK tidlig ute med å permittere over 20 ansatte. En av dem var Forren som nå altså har funnet seg ny jobb i Newslab. Han gikk inn i sin nye rådgiverrolle allerede tidlig i august, etter å ha levert sin oppsigelse til GK i juli da man som permittert kun har to ukers oppsigelsesfrist.

Les også: Geelmuyden Kiese permitterer 21 ansatte - har mistet en fjerdedel av omsetningen

Nå gleder han seg til å komme ordentlig i gang i jobben som han mener «føles veldig riktig».

- Newslab er en suksesshistorie. Til tross for at de har noen av de mest attraktive merkevarene i markedet som faste kunder, har jeg hørt noen omtale dem som «den best bevarte hemmeligheten i byråbransjen». Den hemmeligheten ser jeg frem til å dele med enda flere, sier han.

- Hvorfor sluttet du i GK?

- Jeg hadde vært der i fire og et halvt år, og da er det ofte sånn at man kjenner at det kan være greit med litt forandring. Så når det i tillegg dukket opp en spennende mulighet i et nytt miljø, så var det egentlig ganske udramatisk, sier han.

Les også: PR-rådgiver slutter i GK og går til konkurrenten

Den nyansatte rådgiveren synes det er spennende å gå fra et byrå med over 100 ansatte bare i Norge og 30 års historie, til et byrå som teller 20 hoder og har eksistert i fem år. Han ser dessuten tydelig at innholdsmarkedsføring har en høy prioritet – både hos byråets kunder og i markedet generelt.

- Med så mange medarbeidere med tung journalistisk erfaring, kan få matche Newslab når det kommer til kvalitet og integritet. Jeg er helt overbevist om at dette er et bra sted å være, sier han.  

- Det var mye støy rundt GK før sommeren, spilte det inn på beslutningen om å slutte?

- Debatten og GKs rolle i den var ikke utslagsgivende for min del. I GK er det i tillegg høyt engasjement og høy temperatur, så det var ikke avgjørende, sier han.

Han sier han har hatt «både krevende og lærerike år i GK», men at han nå velger «å fokusere på de mange oppturene og veien videre».

- Blir jobben din veldig annerledes i Newslab?

- Det er jo forskjell på et sted som GK som har eksistert i 30 år og har 100 ansatte til et mindre miljø. Men sammen med resten av rådgiverne  i Newslab skal jeg bistå både eksisterende kunder og være med å hente noen nye kunder. Da kan det være en fordel å ha god og bred erfaring fra et stort byrå som GK. Mye blir nok likt, men så er det likevel forskjell. Uansett er det forfriskende å endre litt på omgivelsene, sier han.

Gammel kjenning fra Try
I tillegg til Forren, er det nok et nytt fjes hos NewsLab: August Jorfald (26) er ansatt som videoprodusent. Jorfald kommer fra en stilling som produksjonsleder i Try Opt. Han er imidlertid ikke helt ny i gangene hos NewsLab.

- August frilanset for oss for noen år tilbake, og vi har savnet ham siden. Han er både kreativ, ambisiøs og en særs omgjengelig fyr, skryter Linn Isaksen.

Jorfald sier han «stortrivdes i Try», men ønsket å bevege seg fra å jobbe med produksjonsledelse til «å være med hands on i det kreative arbeidet».

- Med en voksende videoavdeling og et arbeidsmiljø jeg vet er fantastisk, er Newslab midt i blinken for meg, sier han.

Blant Newslabs kunder finner vi store merkenavn som Telenor, Digital Norway, Storebrand, Tekna, Visit Norway og Innovasjon Norge.

Omsetningen i Newslab økte i 2019 med seks millioner fra 16 millioner kroner i 2018 til over 22 millioner kroner. Byrået måtte likevel se overskuddet falle til under tre millioner kroner.