Det er Finansavisen som i kveld avslører at Hans Geelmuyden er i en salgsprosess av PR-byrået Geelmuyden Kiese.

- Salget vil være på plass i løpet av september. Vi er kommet langt i prosessen. Det kan jeg bekrefte. Men jeg kan ikke fortelle noe mer, sier PR-gründer Hans Geelmuyden til Finansavisen.

Han oppgir egen alder på 64 år som årsak til at han nå vurderer et salg.

- Jeg ønsker å fornye eierskapet. Det blir spennende. Det er en del av en større modell, sier Geelmuyden.

Kahoot-topp og tidligere leder i PR-byrået Gambit Hill+Knowlton, Lars Erik Grønntun, bekrefter overfor Finansavisen at han vurderer å kjøpe seg inn i PR-byrået.

- Jeg har ingen annen kommentar til dette enn at min involvering kun er knyttet til en ny eierstruktur for kommunikasjons- og marketingbyrået, og ikke til en operativ rolle, sier Grønntun.

Les også: Geelmuyden Kiese har mistet 25 ansatte det siste året - øker oevrskuddet med fire millioner

Ga seg som konsernsjef
I august i fjor kom nyhetene om at den erfarne PR-rådgiveren sluttet som toppsjef i selskapet han eier 95 prosent av. Da ble det klart at danske Karne Lykkebo (38) tok over som konsernsjef i kommunikasjonsbyrået og Marit Høvik Hartmann ble ny managing partner i Norge.

Geelmuyden selv fortsatet imidlertid som styreleder og nå kan mye tyde på at Geelmuyden har brukt tiden godt til å utforske nye eiermodeller i et av landets største PR-byråer.

I årsberetningen til Geelmuyden Kiese stod det å lese og «at styret arbeider kontinuerlig med fornyelse av konsernet eier- og partnerskap». På spørsmål om hva Geelmuyden la i det, svarte PR-toppen.

- Det får vi komme tilbake til, sa Geelmuyden den gang til Kampanje.

Les også: PR-byråene nærmer seg 800 millioner i inntekter – men nå truer Vedum med å stanse festen

Endringene på ledernivå kom kort tid etter at Geelmuyden deltok i en større mangfoldsdebatt i kommunikasjonsbransjen, blant annet i Kampanje, som endte med at PR-sjefen måtte beklage og erkjenne at han hadde kommet med rasistiske kommentarer.

PR-comeback for Grønntun
Dette vil være første gang Grønntun kjøper et PR-byrå, men det er ikke første gang den tidligere PR-toppen selger. Grønntun var i sin tid med å etablere PR-byrået Gambit som i ble kjøpt opp av det internasjonale nettverket Hill & Knowlton som er eid av WPP. Grønntun fortsatte imidlertid i det internasjonale nettverket og tok på seg stillingen som EMEA-direktør for hele gruppen, inntil han ble Chief Operating Officer i det norske IT-selskapet Kahoot i fjor.

Grønntun jobbet lenge i partnerskap med dagens Gambit H&K-sjef Henrik Halvorsen. Dersom aksjekjøpet i Geelmuyden Kiese blir en realitet, så vil Grønntun nå bli en konkurrent av sin mangeårige partner og tidligere PR-byrå.

Les også: Lars Erik Grønntun slutter som PR-topp - går til Kahoot