Laila Matar er ny leder for Flyktninghjelpens medie- og påvirkningsarbeid. Matar kommer fra stillingen som nestleder for Human Rights Watchs kontor i Genève, hvor hun ledet organisasjonens påvirkningsarbeid rettet mot FN.

- Jeg har lenge fulgt Flyktninghjelpens imponerende arbeid med å gi livreddende hjelp til mennesker på flukt over hele verden. Flyktninghjelpen er anerkjent, også internasjonalt, for å være en pådriver for at makthavere skal respektere flyktningers rettigheter. Da muligheten om å lede denne avdelingen åpnet seg, skjønte jeg at jeg måtte gripe den, sier Matar til Kampanje.

Hun sier hun «brenner for å kunne bidra til at mennesker som må flykte fra krig og forfølgelse får den støtten de har krav på.»

- Jeg føler meg privilegert som får lede media- og påvirkningsarbeidet for en organisasjon som er til stede på bakken der hvor krisen rammer.

- Hva skal du arbeide med som leder for medie- og påvirkningsarbeid? Hva blir det viktigste?

- I dette arbeidet er det viktigste å få fram budskapet om hvor essensielt livreddende nødhjelp er. Det er selvsagt viktig å få fram hvordan vi som organisasjon jobber med å sikre folk mat, husly, rent vann, rettshjelp, og utdanning, men det er ofte vel så viktig å sette søkelyset på urett der hvor mennesker som må flykte ikke får tilgang til grunnleggende rettigheter, fortsetter hun.

- Den perfekte kandidat
Ole Solvang, direktør for partnerskap og policy i Flyktninghjelpen sier de er utrolig glade for å ha kapret Matar til denne stilligen.

- Hun kommer til oss med en spennende og relevant bakgrunn. Hennes mangeårige erfaring med hardtslående påvirkningsarbeid i internasjonale fora kombinert med hennes erfaring med å benytte medier for å sette dagsorden og legge press på beslutningstakere er nettopp det vi har lett etter for å løfte vårt eget påvirkningsarbeid til nye høyder, sier Solvang til Kampanje.

Matar har tidligere jobbet som FN-representant for Cairo Institute for Human Rights Studies, og med strategi og kampanjearbeid for Avaaz. Matar har en master i offentlig politikk fra Kennedy School ved Harvard University og en bachelorgrad fra McGill University i filosofi og statsvitenskap.

- Det at Laila har både bred internasjonal og norsk bakgrunn gjorde henne til den perfekte kandidaten for å lede vårt påvirknings- og mediearbeid. Vår ambisjon er å være stemmen til de svakeste i denne verden og Lailas kunnskap og ferdigheter er viktig for å oppnå det, sier Solvang.