Rådgivingsselskapet Corporate Communications vil bli bedre på ESG og bærekraft og henter inn Benedicte Brinchmann Eie som ny partner. ESG står for «environmental, social and governance» eller miljømessige og sosiale forhold, samt eierstyringen.

Eie kommer til Corporate Communications fra Footprint Consulting, der hun har jobbet med utvikling og implementering av klima- og bærekraftstrategier. Tidligere har hun jobbet som bærekraftsansvarlig i H&M Norge, kommunikasjonsansvarlig i Nordic Choice Hotels og Home Invest og rådgiver i Geelmuyden.Kiese.

- Tiden da bærekraft kun var en oppgave for kommunikasjonsavdelingen, er heldigvis forbi. Men stadig flere kunder kommer til oss for hjelp til å integrere bærekraft i forretningsstrategien og i kommunikasjon med investorer, kunder og andre interessenter. Benedicte er en kombinasjon av bærekraftsnerd og historieforteller, og vi gleder oss til å dele hennes kompetanse med både selskaper og deres eiere, sier Håkon Mathias Rønning, som er en av to daglige ledere i Corporate Communications.

Han mener videre at «Benedicte er en av Norges dyktigste kommunikasjonsrådgivere, med en av landets skarpeste penner.»

- Benedicte var også en av dem som var først ute med å sette spørsmålene om virksomheters bærekraft og samfunnsansvar inn i rammen av strategisk kommunikasjon. Hun er en drivkraft i utviklingen av dette fagfeltet i Norge, en svært ettertraktet ekspert og en ekstremt hyggelig person. Å få Benedicte med på laget er helt 17. mai og is, både for oss og kundene, sier Rønning

Som partner i Corporate Communications skal Brinchmann Eie forsøke «å øke kunnskapen blant norske eiermiljøer og børsnoterte selskaper om hvordan nye reguleringer og forventinger til klima-, miljø og samfunnsansvar vil påvirke virksomheter og åpne nye muligheter.»

- For en som har jobbet med omstilling og bærekraft lenge, er det ekstremt gøy å se hvordan det grønne skriftet har skutt fart de siste to årene. Norske ledere får stadig nye krav fra ulike hold, og flere skal det bli. Corporate Communications har kunder som både kan og vil gjøre en reell forskjell. Det er givende å få jobbe i et miljø som kan hjelpe til å stake ut kursen, dokumentere effekten og ta ut verdien av solid satsing. Selvsagt måtte jeg takke ja til invitasjonen til Tjuvholmen, sier ny partner Benedicte Brinchmann Eie.