Rett før jul i 2020 ble det klart at kommunikasjonsbyrået Corporate Communications lokket til seg Marianne Stigset som rådgiver og partner. Hun kom den gang fra Aker-systemet der hun på slutten var direktør for kommunikasjon og bærekraft i Aker Property Group. Men etter bare et drøyt år er Stigset allerede tilbake i Aker, og denne gangen som kommunikasjonsdirektør i et av Aker-selskapene.   

- Det var ikke helt planlagt å gå ut så tidlig. Jeg stortrivdes i Corporate Communications. Det er en fantastisk arbeidsplass. Den eneste grunnen til at jeg valgte å gå tilbake til Aker-systemet var at det det skjer så utrolig mye spennende i Aker Horizons og at jeg får muligheten til å jobbe mer med fornybar energi og grønn teknologi. Dette var også noe jeg jobbet med i Corporate Communications, sier Stigset til Kampanje.

At det var Aker Horizons-sjefen Kristian Røkke «som tok kontakt» da de skulle ha på plass en ny kommunikasjonsdirektør i Aker Horizons, et selskap som satser på fornybar energi og grønn teknologi globalt, spilte også inn.

- Du har jobbet i Aker-systemet tidligere. Er det riktig å si at du også har savnet Aker litt også?

- Ja, det kan man vel si. Jeg føler meg hjemme i Aker. Jeg har jobbet der tidligere og er godt kjent med systemet og synes det er en stimulerende plass å være, sier Stigset.

- Aker er kunde av Corporate Communications, kommer du til å fortsette å jobbe med byrået også i din nye jobb?

- Det er ikke utenkelig det. Hvis man vil jobbe med de beste så må en jo jobbe med Corporate Communications, sier Marianne Stigset.

«Svært fornøyd» Aker-sjef
Administrerende direktør i Aker Horizons, Kristian Røkke, sier han «er svært fornøyd» med å få Stigset på laget.

- Marianne har omfattende kommunikasjonsfaglig og internasjonal erfaring fra ledende stillinger, og kjenner Aker-systemet godt og vil bidra til å styrke det strategiske kommunikasjonsarbeidet i den spennende fasen virksomheten er i, sier Røkke.

Aker Horizons ble etablert i 2020 som Aker-systemets vekstplattform for satsing på fornybar energi og lavkarbonløsninger. 

I sin nye stilling skal Stigset lede kommunikasjonsfunksjonen i Aker Horizons, med overordnet ansvar for ekstern og intern kommunikasjon. 

- Jeg ser frem til å ta fatt på alle de spennende oppgavene og mulighetene denne stillingen innebærer. Å arbeide i et miljø som evner å handle raskt med noe som virkelig haster, som det fremkommer av den siste rapporten fra FNs klimapanel blir både inspirerende og meningsfylt. Jeg gleder meg, sier Stigset.

Stigset har tidligere vært direktør for investor relations (IR) i Aker og konserndirektør for corporate affairs og bærekraft i Aker-konsernets eiendomsselskap Aker Property Group. Hun har lang erfaring som journalist fra blant annet Beirut, Paris og London, og har tidligere vært leder for Bloombergs Oslo-kontor, kommunikasjonsdirektør i EAT Foundation og kommunikasjonsmedarbeider i Verdensbanken i Washington DC.