- Som humanitær organisasjon observerte vi en stor offentlig interesse for Ukraina – det var fantastisk å se engasjementet som folk viste, men det var også frustrerende å se at vi ikke klarte å skape oppmerksomhet rundt andre kriser gjennom mediene. Derfor tok vi saken i egne hender ved å lage denne podkasten, sier kommunikasjonssjef i Leger uten grenser, Silje Grytten.

Den første episoden, som blir sluppet onsdag, omhandler en ikke-glemt krise – krigen i Ukraina.

- Men også i Ukraina finner vi mange glemte menneskeskjebner. Lege Morten Rostrup har jobbet på T-banestasjonene i Ukrainas nest største by, Kharkiv, og forteller om møter med noen av disse menneskene, sier Grytten.

Hun forteller at podkasten er produsert in house, men ved bistand og gratis studiotid fra Acast, som er er grunnen til at de kunne stable en podkast på beina så raskt som de har klart. Kommunikasjonsrådgiver Benedicte Sørum leder podkasten og redaktør for sosiale medier, Marion Mossing er produsent.

- Vi i Leger Uten Grenser tror at færre dør når flere vet.Derfor varsler vi om kriser som vi ser med egne øyne, og håper at denne podkasten kan bli en ny kanal for å varsle som det du kanskje ikke vet, men som vi syns du trenger å vite, sier Grytten.

Første sesong av podkasten vil bestå av fem episoder, hvor den første epsidoen blir lagt ut 11. mai.