Søndagens valg i Sverige ble en skikkelig valgthriller, og det var lite som skilte de to blokkene gjennom kvelden. Til slutt var det imidlertid den borgelig blokken som fikk flest stemmer, selv om de endelige resultatene ikke vil foreligge før på onsdag denne uken og det fortsatt er uklart hvem som blir Sveriges nye statsminster. 

Men svenske aviser synes mandag morgen å være enige om at det var det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna som ble valgets store vinner.

Helt på skinner for mediene gikk det imidlertid ikke. Begge valgdagsmålingene til SVT og TV4 holdt en knapp på den rødgrønne blokken der Socialdemokratene er det største partiet klokken åtte søndag kveld. Dermed lå det an til at valgresultatet skulle gi rødgrønn side flertall. 

Men valgdagsmålingen klarte uansette ikke å fange opp at det var den borgerlige blokken med Moderatarne og Sverigedemokratene som ble største og det med rundt 40.000 stemmer i borgelig favør. 

I tillegg måtte den svenske allmennkringkasteren også beklage en tellefeil. Tidligere på kvelden meldte SVT at det kun skilte 6.944 stemmer mellom rødgrønn og borgerlig blokk på deres valgdagsmåling i forkant av det svenske riksdagsvalget. Det riktige tallet fra målingen viste seg imidlertid å være nærmere 40.000 på målingen og SVT måtte beklage feilen, ifølge Aftonbladet.