Mathias Fischer (V) blir ny leder for tankesmien Initiativ Vest, som skal jobbe med idé- og politikkutvikling for Vestlandet. Fischer slutter dermed i jobben som rådgiver i stortingsgruppen til Venstre hvor han var statssekretær i Klima- og miljødepartementet under ledelse av Sveinung Rotevatn frem til i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

 Nå blir han leder av den lille tenketanken på Vestlandet.

- Heldigvis har jeg ikke tenkt å være den eneste som tenker tanker i denne tenketanken. Avtroppende daglig leder Tommy Aarethun blir med en stund til, og så skal vi ansette folk. Jeg ser veldig frem til å komme i gang. Kampen for å motvirke Oslo-dominansen og styrke Vestlandet har preget det jeg har gjort både som kommentator og politiker, og jeg er sikker på vi kan gjøre mye bra med Initiativ Vest, sier Fischer til næringslivsavisen-

Fischer har lang erfaring fra medie- og kommunikasjonsbransjen. Først var Fischer kommentator i Bergens Tidende og deretter som politisk kommentator i TV 2. Han sluttet i journalistikken og var en liten tur innom PR-bransjen i PR-selskapet Try Råd, før han returnerte til politikken og Venstre.

Han blir som leder av Tankesmien Initiativ Vest ikke alene på markedet for tankesmier. Fra før finnes den liberale tankesmien Civita, sentrum-venstre-tenketanken Agenda, tankesmien Skaperkraft og Manifest Tankesmie.

Les også: TV 2-kommentator går til PR-bransjen: - Ser frem til å jobbe på en av landets mest kreative arbeidsplasser