Statsministerens kontor (SMK) har fått innsyn i kundelisten statssekretær Kristoffer Thoner (Ap) hadde som konsulent i McKinsey fra oktober 2019 og frem til oppsigelse i fjor. Det skriver TV 2 fredag denne uken.

Thoner skal i denne perioden ha jobbet for fem norske kunder og fem internasjonale. De fem norske har allerede vært kjent og består av Amedia, Helse Sør-Øst, Posten Norge, Schibsted og Telenor. 

De fem internasjonale offentligjøres ikke, men er nå kjent for statsminister Jonas Gahr Støre.

- Vi er glade for at de aktuelle kundene har samtykket til at McKinsey kunne dele denne informasjonen med oss, og for at McKinsey har lagt til rette for dette. Det gjør at nøkkelpersoner ved SMK kan bistå Kristoffer når han skal vurdere sin habilitet, sier stabssjef ved SMK Kristine Kallset i en pressemelding på regjeringens nettsider.

Den norske McKinsey-sjefen Frithjof Lund er fornøyd til tross for at de ikke fikk gå ut med en bred offentligjøring av de internasjonale kundene til Thoner. 

- Et tosifret antall ansatte internasjonalt har vært i sving for å få til dette, og vi er veldig glad for å ha kommet i mål, sier Lund til TV 2.