I starten av juni skal Idrettstinget avgjøre hvem som får toppvervet de neste fire årene. Berit Kjøll har alt sagt at hun ønsker å stille til gjenvalg for presidentskapet og tidligere Norsk Tipping-sjefen Åsne Havnelid pekes på som en kandidat. Men nå har også partner og gründer i Storm Samfunn, Zaineb Al-Samarai blitt spilt inn som en utfordrer.

Viken, Oslo, Innlandet, Møre og Romsdal, Trøndelag og Troms og Finnmark idrettskrets har alle pekt på Al-Samarai som sin presidentkandidat. 

- Hun har et godt pågangsmot og vil være et friskt pust inn i organisasjonen, sier styreleder Lilleby Fløgum i Innlandet idrettskrets til NRK.

Kampanje har vært i kontakt med Fløgum som også trekker frem Al-Samarais bakgrunn som en styrke. 

- Hun har en spennende CV og god politisk erfaring, både fra Oslo kommune og Stortinget. I tillegg til innen kommunikasjon og juss. Hun er en av flere spennende kandidater med gode verdier, sier hun og legger til:

- Hennes styrke er det politiske nettverket. Hun kan inngangene på Stortinget og vet hvordan politisk påvirkning foregår, understreker Fløgum.

Fløgum er ikke alene om å mene at Al-Samarai er en god kandidat.

- Vi kjenner Zaineb fra Idrettstyret. Hun er en verdig fremtidig president, som innehar egenskapene som skal til for å lede norsk idrett. Viken har også fremmet Åsne Havnelid til presidentskapet og det er nå opp til valgkomiteen, sier styreleder i Viken idrettskrets, Roar Bogerud til Kampanje.

Al-Samarai har lang fartstid som Ap-politiker på Stortinget og i Oslo bystyre. Hun har vært aktiv som idrettsutøver og har samtidig vært styreleder i Holmlia sportsklubb og sitter også i styret i Vålerenga Fotball Elite. I tillegg er hun sittende styremedlem i Idrettsforbundet sammen med Berit Kjøll. Hun har en mastergrad i juss og jobber som kommunikasjonsekspert.

Kampanje har vært i kontakt med Al-Samarai som ikke ønsker å kommentere sitt kandidatur før valgkomiteen har lagt frem sin innstilling. 

Al-Samarai har tidligere sagt at hun setter pris på at mange idrettskretser og særforbund har spilt henne inn som en presidentkandidat. 

- Som utøver og tillitsvalgt både i bredde- og toppidretten, vet jeg hvor enormt verdifull idretten er, sier hun til NRK.