Kommunikasjonsbyrået Kulturmeglerne, som jobber med kommunikasjon og rådgivning på kulturfeltet har hentet inn Kristine Tingvik Aas (31) og Atli Bjarnason (33) som nye rådgivere.  I løpet av de siste år årene har byrået vokst fra seks til tolv årsverk.

- Det er flere hundre år med kulturerfaring som er samlet hos oss nå, og jeg mener med hånda på hjertet at vi også har ansatt noen av de mest allsidige talentene i bransjen. Kristine og Atli er definitivt blant dem. Det de er sterke på går rett til kjernen av hva kulturlivet har behov for i gjenoppbyggingsfasen etter pandemien, sier daglig leder Kjersti Vikør i en melding.

Tingvik Aas kommer fra jobben som kinosjef i Ås kommune og har tidligere jobbet sm journalist for blant andre Natt&Dag og Altså.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på nye utfordringer hos Kulturmeglerne. For meg handler alt kulturarbeid om en sterk bevissthet om hvem publikum er, og en fleksibel tilnærming til hvordan det er mest hensiktsmessig å nå dem. Den grunntanken resonnerer godt med hvordan mine nye kolleger jobber, sier Kristine Tingvik Aas.

- Viktigere enn noen gang å tenke nytt
Atli Bjarnason har de siste årene arbeidet med markedsføringen av festivalene Film fra Sør, Oslo Pix, Arabiske Filmdager og Kortfilmfestivalen i Grimstad. Tidligere har han vært markedsansvarlig for filmdistributørene Selmer Media og Another World Entertainment.

- Min arbeidskarriere har i hovedsak dreid seg om film så langt, og nå ser jeg frem til å jobbe med hele bredden av kulturlivet. Jeg er veldig motivert for å hjelpe norske kulturaktører med å navigere et farvann hvor det er viktigere enn noen gang å våge å tenke nytt, sier Bjarnason.

Kulturmeglerne ble grunnlagt i 1997 og jobber med kunder som Kode, Kilden teater og konserthus. Arctic Frontiers og Tromsø Internasjonale Filmfestival. Selskapet hadde i 2021 en omsetning på rundt ti millioner kroner.